Kekäläisen Columbus jauhaa voittoja – Patrik Laineen Winnipeg on romahtanut tähtimiehistöllä NHL:n heittopussiksi

Columbuksessa pelasi keskiviikkona kaksi NHL-joukkuetta, joiden kausi on kehittymässä vastakkaisiin suuntiin. Jarmo Kekäläisen manageroima Columbus Blue Jackets on erinomaisessa vireessä ja järjesti 4–3-kotivoitollaan Winnipegille neljännen peräkkäisen tappion.

Columbuksella on kuusi peräkkäistä voittoa, ja jatkonäkymät ovat kirkastuneet entisestään, kun tanskalaishyökkääjä Oliver Bjorkstrand on toipunut loukkaantumisesta hyvään maalivireeseen.

Bjorkstrand, 24, teki kaksi maalia 21. joulukuuta New Jersey Devilsiä vastaan, mutta huilasi sitten 13 ottelua kylkivamman takia. Nyt hän on tehnyt paluunsa jälkeen kahdessa ottelussa neljä maalia.

–  Keksimme keinot nousta takaa-ajotilanteesta. Homma pitää hoitaa kentällä aina loppuun asti, ja tänään teimme siinä mielessä todella hyvää työtä, Bjorkstrand tiivisti NHL:n nettisivuilla pelin, jossa kotijoukkue nousi kolme kertaa tappioasemasta tasoihin ja lopulta voittoon.

Bjorkstrand johtaa seuran sisäistä maalipörssiä 16 osumalla loukkaantumisestaan huolimatta. Myös Pierre-Luc Dubois, Zach Werenski, Cam Atkinson ja Gustav Nyquist ovat yltäneet yli kymmeneen osumaan.

Jets on umpisolmussa

Winnipegillä on tähtipelaajia ja tulivoimaa aivan eri malliin kuin Columbuksella. Kyle Connor ja Mark Scheifele ovat tehneet yli 20 maalia. Myös Nikolaj Ehlers ja Patrik Laine ovat olleet tehokkaampia kuin yksikään Columbuksen pelaaja.

Tähdistöottelun tauolla Jetsin valmentaja Paul Maurice saa jännittää kutsua seuran toimitusjohtajan juttusille, sillä nykymenolla hän ei pysy tehtävässään pitkään.

Maurice on kiitellyt kahdessa viime otteluissa joukkueen yritystä. Lähettäessään joukkueen kahdeksan päivän tauolle hän toivoi pelaajien palautuvan ja löytävän peliinsä rentouden.

–  Painukaa koteihinne, älkääkä uhratko tämän ottelun murehtimiseen kymmentä minuuttia enempää. Palautukaa, Maurice ohjeisti pelaajiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.