Keski-Suomen Caakao ja Tee Wee Paroni ylsivät Kuopiossa Toto76-voittoihin

Keskisuomalaiset ravurit kävivät hakemassa Sorsasalon radalta kaksi Toto76-voittoa. Uuraisilta paikalle saapunut Caakao otti ensin 3000 euron ykkösrahat ja Joutsasta matkustaneen Tee Wee Paronin suoritus palkittiin myöhemmin keulajuoksun jälkeen seitsemällä tonnilla.

Caakao kilpaili tammoille rajatussa 2100 metrin ryhmässä. Se oli jo kolmannen kerran peräkkäin muita ennen maalissa. Näin ollen voittoja on irronnut viidestä viimeisestä startista neljä.

– Nyt sille on tullut vauhtia lisää. Minun mielestä sillä on varmaan kesällä jotain allergiaa tai muuta, kun ei silloin yleensä mene hyvin, valmentaja Tanja Soukka arveli.

– Kyllähän tuo juoksu onnistui ihan täydellisesti. Se oli yksi voiton avaimista.

Alussa kuitenkin oli hieman kommelluksia. Caakao joutui lähtösuoralla väistämään edessään  ollutta kaksikkoa, minkä jälkeen pääsi etenemään parijonoon toiselle radalle neljänneksi.

– Kavereilla oli pyörät hakauksessa, joten jäimme vähän kärkiporukasta.

Kun kärki veti jatkossa kovaa, se tasoitti muiden tulemista. Selkä veti hyvin maalisuoran alkuun ja ohittaminen oli sitten helppoa, Ari Moilanen kertasi.

Myös Tee Wee Paroni lukeutui suosikiksi pelatun Caakaon tavoin mahdollisiin menestyjiin, mutta sitä 20 metriä kauempaa lähtenyt Costello keräsi reilusti enemmän peliä. Ravikuningas joutui kuitenkin tyytymään kolmanteen sijaan.

– Kotona ei ole oikein päästy kuin kävelyä ajamaan, mutta perjantaina puotin pienen pätkän. Tuntui huomattavasti paremmalta kuin viimeksi ennen Seinäjokea, omistamaansa Tee Wee Paronia valmentava Pasi Haapasaari kertoi.

– Odotin, että se on todennäköisesti ainakin kaksarissa, mutta Costellosta tulikin otettua päänahka.

Keski-Suomessa valmennettavat ravurit olivat parhaita kaikkiaan kolmessa Toto76-kohteessa, sillä jämsäläisen Aimo Vuorisalon huostassa oleva Puhti-Veikko vei nimiinsä neljävuotiaiden suomenhevosten uuden suurkilpailun Jukka Torvisen ajamana. Lahtelaiseksi rekisteröidyn hevosen voitto Varsakunkku-finaalissa oli kymppitonnin arvoinen.

 

TOTO76 LÄHTÖ LÄHDÖLTÄ:

 

Lähtö 1, nro 3 Mysteerio: Voitti johtaneen rinnalta vaivattomasti. -Tämä on minulle viime vuodelta tuttu hevonen. Uskoin, jos se alun selvittää ravilla, olemme aika lähellä, ajokiellossa olevaa valmentaja Veli-Matti Kangasluomaa tuurannut Niko Jokela kommentoi. Eniten pelattu, 36,54 %.

Rivin arvo 0,40 euroa.

 

Lähtö 2, nro 10 Puhti-Veikko: Paranteli takaa asemiansa koko ajan tasaisesti. -Nyt pystyi matkalla kikkailemaan ja ajamaan sisäkauttakin, Jukka Torvinen viittasi ajokkinsa parantuneisiin ominaisuuksiin ja taktiikkaansa. Neljänneksi pelatuin, 16,10 %. Rivin arvo 2,40 euroa.

 

Lähtö 3, nro 10 Caakao: Säästi voimansa päätössatasille. -Alussa oli pikkuisen hässäkkää, mutta pääsimme hyvin parijonoon ja siitä sitten kiriin, Ari Moilanen vahvisti. Eniten pelattu, 32,17 %. Rivin arvo 5,70 euroa.

 

Lähtö 4, nro 1 E.V.Jory: Piti 2600 metrin ryhmässä toiset selvästi takanaan. -Koetin lopussa lähteä ajamaan alta pois, ja hevonen piti vauhdin hyvin maaliin asti, Jukka Torvinen kertasi. Toiseksi pelatuin,

21,81 %. Rivin arvo 13,90 euroa.

 

Lähtö 5, nro 1 Tee Wee Paroni: Otti keulajuoksun jälkeen ykkösrahat.

– Hevonen on kotioloissa kiltti, mutta radoilla ollessa on aina painetta.

Kuskin melkein pitää hakea hevonen katokselta, Pasi Haapasaari valaisi.

Toiseksi pelatuin, 17,62 %. Rivin arvo 47,40 euroa.

 

Lähtö 6, nro 6 Big Headache: Kiri neljännestä parista ulkoa niin terävästi, että pudotti kohteiden pankiksi pelatun T.Rexin loppusuoralla helposti toiseksi. -Piti lähteä takasuoran puolivälissä jo neljännelle, Iikka Nurmonen mainitsi. Toiseksi pelatuin, 11,29 %. Rivin arvo 237,10 euroa.

 

Lähtö 7, nro 9 Wilhelm Nash: Pääsi päätöskierroksella vaikeuksitta kärkeen, mutta joutui vielä ahtaalle. -Ei hevosella ihan semmoista rähinää ollut kuin edellisellä kerralla Tampereella, Ari Moilanen myönsi. Eniten pelattu, 61,61 %. Rivin arvo 258,40 euroa.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .