Keskisalon ja Räsäsen EM-treeni etenee aikataulussa

Joensuun Katajan kestävyysjuoksijat Jukka Keskisalo ja Matti Räsäsen askeltavat aikataulussa kohti heinäkuisia Barcelonan EM-kisoja.

Keskisalo pinkoi kesän ensimmäisessä 3 000 metrin estekisassaan Ranskassa kolmanneksi ajalla 8.30,22. Tulos ei täysin tyydyttänyt juoksijaa. Keskisalo putosi myöhään lauantaina käydyn kilpailun kenialaisen kärkikaksikon kyydistä jo alkumatkasta. Puolenväliin jälkeen Keskisalo taivalsi loppumatkan yksin.

- Läksin juoksemaan fiksusti. Tiesin, ettei mihinkään ennätysvauhtiin kannata lähteä. Pikkuisen parempi loppuaika olisi kuitenkin saanut olla, Keskisalo totesi.

- Viimeinen tonni, joka minulla on yleensä juoksun paras osa, oli nyt heikoin. Vielä ei ole kapasiteettia käsitellä (maito-)happoja.

Kevätkesän aikana Keskisalo on juossut kolme ratakisaa. Edellinen ennen esteavausta oli puolitoista viikkoa sitten Joensuussa juostu 1 500 metriä (3.44,92). Tuota juoksua edelsi yhden startin peruuntuminen selkävaivojen takia.

- Selkä on nyt ihan normaali. Joensuun kisan jälkeen sain tehtyä tähän väliin oikein hyvän treenijakson, Keskisalo kertoi.

Joensuulaisen seuraavat kisat ovat viikonvaihteen maajoukkueiden EM-kisa Bergenissä, ja Kuortaneen Eliittikisa juhannuksena. Sen jälkeen hän suuntaa Räsäsen kanssa St. Moritziin pariviikkoiselle korkeanpaikan leirille.

Räsänen voittoon ennätysajalla

Myöhään lauantai-iltana Englannin Watfordissa 5 000 metrin ennätyksensä 13.42,6 juossut Räsäsen kilpailee hänkin seuraavaksi Bergenissä ja sitten Kuortaneen 3 000 metrillä Keskisalon tapaan.

Watfordin kilpailussa Räsänen viiletti voiton vaikka putosi kahden ja puolen kilometrin jälkeen parikymmentä metriä kärkiryhmästä. Hän ajoi sittemmin kärjen kiinni ja nousi johtoon 600 metriä ennen maalia.

Räsäsen tulos alittaa EM-kisojen tulosrajan. Hän rikkoi aiemmin keväällä myös EM-kisojen päämatkansa 10 000 metrin tulosrajan ennätyksellään 28.32,84.

- Juoksu kulki hyvin. Ei ollut pahanolon tunnetta missään vaiheessa. Muutaman sekunnin kovempaakin olisi voinut varmaan juosta. Kisan lopussa tuntemukset olivat vähän liiankin hyvät, Räsänen kertasi Watfordin juoksua.

Räsästä hieman kiusasi se, ettei kentällä ollut juoksijoille kelloa näkyvissä.

- Jännä tilanne, kun ei tiennyt ajasta oikein mitään. Väliaikoja kyllä huudettiin, mutta ei sitä, mihin aikaan kierrokset sujuivat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.