Keskisuomalaiset kiisivät radoilla – katso, miten täkäläisillä kulki universiadeissa maanantaina

Napolin kesäuniversiadit tarjosivat keskisuomalaisittain kaksi paikkaa välieriin ja yhden finaaleihin.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pikajuoksija Anniina Kortetmaa selvitti niukasti tiensä 100 metrin välieriin Napolin kesäuniversiadeissa. Hän jäi alkuerässä ennätyksestään kaksi sekunnin kymmenystä juoksemalla ajan 11,79. Hän oli eränsä kolmas.

Kampuksen Plaanin Susanne Hirvonen polski naisten 50 metrin selkäuinnissa välieriin. Hän oli omassa erässään viides ajalla 29,19. Hirvosen erä oli kovatasoinen, sillä siitä jopa kuusi uimaria selvisi jatkoon. Jatkopaikat jaettiin aikojen perusteella, eli oman eränsä voittaminen ei vielä riitä. Viimeisen välieräpaikan sai Tshekin Vera Koprivova ajalla 29,32.

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne loisti miesten 1500 metrin alkuerissä ja nappasi odotetusti finaalipaikan. Hän oli kovan kirikamppailun jälkeen eränsä toinen ajalla 3.51,74.

Naisten pituudessa Kenttäurheilijat -58 Vantaata edustava, mutta Jyväskylässä asuva ja opiskeleva Anne-Mari Lehtiö jäi pituuden alkukarsintaan. Hän hyppäsi tuloksen 6,02 ja oli karsinnan 18.

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen ei selviytynyt naisten kiekonheiton alkukarsinnasta loppukilpailuun. Hän heitti kiekkoa 51,23 metriä, mikä riitti 14:nteen sijaan. Viimeinen finaalipaikka meni Puolan Lidia Augustyniakille tuloksella 51,91.

Universiadit ovat Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn alainen monilajinen urheilutapahtuma. Ne järjestetään joka toinen vuosi. Kisoihin voivat osallistua korkea-asteella opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistuneet urheilijat, jotka ovat 17–28-vuotiaita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .