KeuPa sai hengähdystauon puolivälieräsarjassa kukistamalla vihdoin sarjakärjen – "Kai jätkät siitä vähän ottivat koppia"

1 Hermes

3 KeuPa HT

KeuPa HT pelasi itselleen lisäaikaa Mestiksen puolivälierissä voittamalla kolmannessa osaottelussa Hermeksen. Kokkolalaisseura johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–1. Keuruulaisten vastuunkantajista eniten loisti maalivahti Samuli Tervo, joka joutui venymään pelissä 30 laukauksen tielle.

KeuPa aloitti maalinteon 14 minuutin pelin jälkeen ylivoimalla. Joni Piipponen syötti kiekon keskelle Valtteri Pihlajamäelle, joka latoi sen ohi Hermes-vahti Samuel Jukurin. Muutoin erä oli ainakin numeroiden valossa Hermeksen hallintaa. Siitä kertoo raju torjuntatilasto: KeuPan Tervo torjui 13 laukausta, Hermeksen Jukuri yhden. Toisaalta Hermeksellä oli vain muutama varsinainen maalipaikka.

Toista erää ei ehditty pelata puoltakaan minuuttia, kun KeuPan Anton Stråka avasi oman maalitilinsä pudotuspeleissä. Hän luisteli laidalta ohi kokkolalaispuolustuksen ja heitti kiekon rannelaukauksella verkkoon. Etumatka kasvoi 13 minuutin kohdalla, kun Jesse Pelamo vippasi maalin takaa syötön Jani Siekkiselle, joka hyödynsi paikan.

Joonas Niemelä kavensi ylivoimalla pelin vielä 1–3:een erän lopulla, mutta sen lähemmäksi joukkue ei enää päässyt.

KeuPa-valmentaja Niko Härkönen myönsi, ettei peli alkanut varsinaisella unelmaerällä. Keuruulaisten otteet paranivat loppua kohti.

– Ensimmäinen erä ei ollut sellainen, mitä halusimme. Pääsimme itsekin hyökkäämään, mutta ammuimme paljon ohi. Pystyimme parantamaan toiseen ja kolmanteen, Härkönen avasi.

Toisessa erässä laukaukset jakautuivat paljon tasaisemmin. Härkönen oli ylpeä erityisesti joukkueensa puolustuspelistä.

– Puolustamisen kautta näitä pelejä voitetaan. Jokainen äijä oli hommissa kiinni koko 60 minuuttia.

Sen kanssa on kauden mittaan ollut toisinaan ongelmia. Oikea asenne löytyi viimeistään ennen avausvihellystä.

– Sanoin ennen peliä, että ainakin itseäni alkaa kyllästyttämään tämä häviäminen Hermekselle. Se saa luvan loppua, ja tänään voitamme. Kai jätkät siitä vähän ottivat koppia, Härkönen muisteli.

Parannettavaa silti riittää, mikäli sarjan mielii tasoittaa.

– Meidän pitää puolustaa omissa kovemmin. Edelleen menee vähän niin, että seurailemme vierestä, Härkönen pohti.

Joukkueet pelaavat neljännen ottelunsa maanantai-iltana Keuruulla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .