Kiekkoringistä lähtee vihaisia siivuja – Daniel Ståhl tavoittelee Paavo Nurmen kisoista mahtitulosta ja saaribonusta

Turussa järjestetään tänään yksi suomalaisen yleisurheilukesän kohokohdista: kansainvälisten ja suomalaisten tähtien kyllästämä kilpailutapahtuma Paavo Nurmen kisat. Yleisurheiluiltaan osallistuu lähes 50 arvokisojen mitalistia.

Kilpailun sykähdyttävintä tulosta odotellaan Ruotsia edustavalta kiekonheittäjältä Daniel Ståhlilta, joka kilpailee ensimmäistä kertaa äitinsä synnyinkaupungissa.

Ståhl johtaa maailmantilastoa tuloksella 70,56. Vajaan puolen metrin parannus kärkitulokseen järjestäisi Ståhlille palkintona saaren Turun saaristosta. Bonuspalkinto heltiää, jos kiekonheiton voittotulos on vähintään 70,98.

–  Aiemmin vain keihäänheitossa on ollut saari bonuspalkintona, mutta halusimme tänä vuonna lisätä palkinnon myös kiekonheittoon. Tulosrajaksi määräytyi pisin Suomessa heitetty kiekkokaari, kisojen pääsihteeri Jari Salonen kertoi maanantaina.

Kuhinaa aitaviidakossa

Luvassa on myös kiivas keihäskilpailu, kun olympiavoittajat Thomas Röhler ja Keshorn Walcott saavat haastajikseen muiden muassa Oliver Helanderin, Lassi Etelätalon sekä 89 metriä heittäneet Magnus Kirtin ja Bernhard Seifertin.

Topi Raitanen hyökkää esteissä päättäväisesti Dohan MM-kisojen tulosrajan 8.29,00 jäljille. Hänen tavoitteenaan on päästä "mahdollisimman lähelle 8.20:tä".

Naisten 100 metrin aitajuoksussa Suomen parhaimmisto mittaa vauhtiaan vauhdikkaiden yhdysvaltalaisjuoksijoiden seurassa. Lahdessa ennätyksensä rapsakasti alle 13 sekunnin kohentanut Annimari Korte saa samalla haasteen Nooralotta Neziriltä, Reetta Hurskeelta ja Matilda Bogdanoffilta. Suomalaiset pyrkivät joukolla Kortteen seuraksi alle Dohan MM-rajan 12,98.

Kansainvälisen tason tuloksiin tähyävät suomalaisista myös Ella Junnila ja Jessica Kähärä korkeushypyssä, Wilma Murto seiväshypyssä sekä Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä kolmiloikassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.