Kierroskooste: Tappara voittoon Tampereen paikallispelissä, Kärpät odotetun vahva

Ilves oli ollut tällä kaudella niskan päällä Tampereen paikallisotteluissa Tapparaa vastaan, sillä se oli voittanut viidestä kohtaamisesta kolme. Perjantaina tahti oli kuitenkin toinen, kun Ilves hävisi miesten jääkiekkoliigan kotiottelunsa Tapparalle 1–3.

Samalla Tappara päätti Ilveksen neljän ottelun voittoputken ja kuuden pelin pisteputken.

Muissa liigaotteluissa Kärpät haki 5–2-vierasvoiton SaiPasta, HIFK kukisti kotonaan Jukurit 2–1, JYP voitti kotonaan KooKoon 2–1, Lukko kaatoi kotonaan KalPan 4–3, Pelicans kuritti kotonaan Ässiä 6–3 ja Sport päätyi 1–2-kotitappioon HPK:ta vastaan.

Kärpät johtaa sarjaa murskaavalla erolla toisena olevaan TPS:ään. Ottelun TPS:ää enemmän pelannut Tappara nousi kolmen pisteen päähän turkulaisista.

Tappara tuli paikallistaisteluun vahvalla asenteella ja johti avauserän jälkeen 3–0. Ensimmäisen osuman teki rangaistuslaukauksesta Niko Ojamäki, kun kamppailussa pelattiin toista minuuttia.

Tapparan juhlat jatkuivat ajassa 13.30, kun Elias Fälthin ranneveto painui verkon perukoille.

Alle puoli minuuttia myöhemmin Tapparan ylivoima jauhoi, ja kiekko oli maalissa. Kristian Kuusela ja Jan-Mikael Järvinen namuttelivat kiekon maalin eteen Jarkko Maliselle, joka viimeisteli 0–3.

Toisessa erässä Arttu Ruotsalainen toi ylivoimaosumallaan Ilveksen kahden maalin päähän. Ottelun lopussa Ilves pääsi yrittämään kavennusta rangaistuslaukauksesta, mutta Niklas Bäckström torjui Teemu Rautiaisen yrityksen.

HIFK nappasi niukan voiton

HIFK jatkoi viime aikojen vahvaa kotisaldoaan, sillä se oli voittanut kuudesta edellisestä kotikamppailustaan viisi. Tyvipään Jukurit pani helsinkiläiset tiukoille, mutta Aleksi Laakson ja Juhani Tyrväisen osumat riittivät niukkaan voittoon.

Sportin ja HPK:n kohtaamisessa hämeenlinnalaisvieraiden nuori Jere Innala jatkoi maalitehtailuaan.

Maalipörssin kärkisijoilla majaileva Innala, 20, viimeisteli jo kauden 21. osumansa laukomalla kiekon toisessa erässä ylivoimalla verkon perukoille.