Kiri-legenda Haminan Palloilijoihin – 20 vuoden ura pesäpalloilijana Jyväskylässä toistaiseksi päätökseen

Viime viikolla uutisoitiin, että talousvaikeuksien ja Jyväskylän epäselvän kenttätilanteen kanssa painiskeleva Jyväskylän Kiri luopuu ensi kauden sarjapaikastaan Ykköspesiksessä. Näin ollen perinteikästä pesäpalloseuraa ei tulevana suvena nähdä ainakaan Suomen kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Monet Kirin pelaajat ryhtyivät etsimään pelipaikkaa muista seuroista.

Yksi Kirin legendaarisimpiin kasvoihin kuuluva pelimies, Pasi Rajala, tarttui Haminan Palloilijoiden haaviin. Hamina voitti menneellä kaudella Ykköspesiksen ja palasi ensi kaudeksi Superpesikseen sitten vuoden 2001.

– Kirin tilanne ja oma siirtyminen Haminaan liittyvät yhteen. Kyllä ura olisi luultavasti Jyväskylässä jatkunut, mutta alkoi näyttää siltä, ettei täällä ensi kaudella kovin korkealla tasolla pesäpalloa pelata, Rajala taustoittaa.

– Haminasta aidosti halusivat minut kokeneena kopparina heidän joukkueeseen. Sieltä tuli toistakymmentä puhelua. Ensi-istumalta en päätöstä tehnyt, Rajala jatkaa.

Rajalan siirtyminen Jyväskylän ulkopuolelle on ainutlaatuista. 36-vuotias pesäpalloilija on pelannut koko aikuisuransa Kirissä, lukuun ottamatta vuotta Jyväskylän Valossa. Ensimmäiset ottelunsa Kirin edustusjoukkueessa hän pelasi jo kaudella 1998.

– Kesän jälkeen oli sellainen olo, että uraa haluan ehdottomasti jatkaa vielä, ja täällä Jyväskylässä se ei oikein ollut enää mahdollista. Kyllä Superpesiksen pelaaminen kiinnostaa niin kovasti, että olisi luultavasti harmittanut jälkeenpäin, jos en olisi Haminan kutsuun tarttunut, Rajala tuumii.

Ulkokentällä Rajala on viihtynyt aina kopparin paikalla. Sisäpelissä rooli on muuttunut iän myötä. Nuorempana Rajala tuli tunnetuksi etenijänä. Viime kaudella hän hoiteli Kirin nuoressa joukkueessa kotiuttajan hommia sijoittuen koko Ykköspesiksen lyöjätilastossa viidenneksi tilastolla 1+51 lyötyä juoksua.  

– Ei olla pelillisiä rooleja vielä lyöty lukkoon. Yleispelaajana Haminaan menen.

Rajala kertoo, että sopimus Haminan kanssa on yksivuotinen ja ensi syksynä uran jatkoa katsotaan jälleen uudelleen.

– Nyt talven aikana reissaan Haminassa ehkä kerran kolmessa viikossa ja keväällä useammin treenipelien lisääntyessä. Toukokuussa muutan Haminaan ja sitten kauden viimeisen pelin jälkeen takaisin Palokkaan. Siviilityöstäni Jyväskylässä olen virkavapaalla pelikauden ajan, Rajala kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .