Kirin taakka kevenee – Kotipesä Oy asetettiin konkurssiin

Kotipesän osakkaat menettivät konkurssissa muutamia tuhansia euroja.

Jyväskylän Kirin taustayhtiö Keski-Suomen Kotipesä Oy asetettiin konkurssiin perjantaina.

Vuonna 1998 perustettu osakeyhtiö on ollut pesäpalloseura Kirin kolmanneksi suurin velkoja, joten konkurssi keventää Kirin velkataakkaa arviolta 60 000–100 000 eurolla. Perinteikäs pesäpalloseura on edelleen taloudellisessa ahdingossa, sillä Keskisuomalaisen tietojen mukaan velkaa jää edelleen 250 000–400 000 euroa. Se on paljon seuralle, jonka edustusjoukkue pelannee ensi kesänä piirisarjassa.

Kotipesä Oy:ssä on ollut osakkaita tusinan verran. Yhtiö on vuosien saatossa ottanut kontolleen Kirin taloudellisia sitoumuksia ja maksanut Kirin velkoja muun muassa pankeille. Yhtiön päätoimialana on ollut pelaajaoikeuksien ostaminen, omistaminen, vuokraaminen ja myyminen.

Koska yhtiö on nyt konkurssissa, menettävät osakkaat yhtiöön sijoittamansa osakepääoman. Myös osakkaiden saatavat ja sitoumukset raukeavat.

– Osakkaat ovat olleet Kirin velkojia ja heistä 90 prosenttia olisi halunnut antaa Kirin velat anteeksi. Olisin halunnut, että Kotipesä olisi lakkautettu, mutta nyt päädyttiin tähän ratkaisuun, sanoo Kotipesä Oy:n hallituksen puheenjohtajana toiminut Veijo Lindberg, joka on Kirin nykyinen puheenjohtaja.

Kotipesän osakkaina on ollut Kirin toiminnassa ja tukijoina olleita henkilöitä. Heidän taloudellinen tappionsa on muutamia tuhansia euroja osakasta kohden. Kotipesän viimeisen hallituksen muodostivat Lindberg, Aarre Korkia-aho, Mikko Linna, Timo Sajavaara ja Taimo Tokkari.

Jyväskylän Kirin miesten edustusjoukkue pelasi viime kesänä pesäpallon ykkössarjassa ja sijoittui viidenneksi. Muutama runkopelaaja jätti joukkueen kauden jälkeen ja seura päätti luopua ykkösen lisenssistä lokakuussa.

Kirin urheilullinen toiminta on ensi kesänä säästöliekillä. Lindbergin mukaan seura näkyy lähinnä paikallistasolla, mikä pesäpallossa tarkoittaa piirisarjaa.

Kirin junioritoiminta yhdistettiin marraskuussa Jyväskylän Pesiksen juniorien kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .