Kirittäret ja Virkiä suurimmat suosikit

Pesäpalloliiton Keskimaan aluevastaava Perttu Hautala uskoo Kirittärien olevan vahva suosikki Suomen mestariksi tänään alkavissa naisten Superpesiksen pudotuspeleissä. Runkosarjan kolmas sija voi tehdä hänen mukaansa hyvää joukkueelle.

– Runkosarjan myötä ennakkosuosikin paineet saattavat olla Porilla, ja Pori ei ole menestynyt pudotuspeleissä niin hyvin, Hautala sanoo viitaten runkosarjan voittaneeseen Pesäkarhuihin.

– Kirittäret on harjoitellut tosi paljon koko kesän, ja saattaa olla, että se on näkynyt pienenä tukkoisuutena ja epätasaisuutena runkosarjapeleissä. Kun tosipelit alkavat, uskon Kirittärien olevan vahvin joukkue.

Kovimmat kilpailijat Kirittärille löytyvät Porista ja Lapualta. Virkiän lukkari Jenna Kammi-Rahnasto on ollut yksi sarjan dominoivimmista pelaajista tällä kaudella. Tolppaan ja korkeisiin syöttöihin luottava Kammi-Rahnasto sekä lyöjäkuningatar Janette Lepistön ovat käänteentekeviä pelaajia, jotka voivat johdattaa Virkiän mestaruuteen Kirittärien ohi.

– Pudotuspelit kulminoituvat lukkaripeliin ja kotiuttamiseen. Pudotuspelit yleensä voittaa se joukkue, jolla on parempi lukkari ja jonka kotiuttajat ovat kuumempia.

Jotta Kirittäret pääsisi vääntämään kiistakumppaniaan Lapuaa vastaan välieriin, sen on ensin voitettava Hyvinkään Tahko.

Hautala ei usko, että Kirittäret kompuroisi runkosarjan kutoseen tänään alkavassa puolivälieräsarjassa.

– En näe sellaista mahdollisuutta, kun pelataan kolmesta voitosta. Yksittäisessä pelissä kaikki on mahdollista.

Helpolla välieräpaikka ei silti tule. Kirittäret ei ole pelannut läheskään täydellistä peliä runkosarjassa. Lisäksi muutamien avainpelaajien, kuten Venla Karttusen ja Eeva Mäki-Maukolan, loukkaantumiset ovat sotkeneet hieman kuvioita.

– Ehkä sellainen ailahtelevuus yksittäisen pelin sisällä on näkynyt yllättävinä pistemenetyksinä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .