Kirittäret-kapteeni Emma Niemisellä poikkeava valmistautuminen kauteen – Työ vei syksyllä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan

2014 vuodesta asti Kirittärissä pelannut Emma Nieminen vietti hieman erilaisen harjoituskauden Sotkamossa.

Kirittärien viimeisimmän mestaruuskauden 2016 päätteeksi vuoden naispesäpalloilijana sekä Pesäpalloliiton että kanssapelaajien toimesta palkittu Emma Nieminen on valmistautunut kauteen aiemmasta poikkeavasti. Kaikesta huolimatta hän jatkaa Kirittärien kapteenina ja myös henkilökohtaiset tavoitteet on asetettu maksimiin.

– Tavoitteena on pelata uran paras kausi ja olla parempi pesäpalloilija kuin koskaan, Nieminen naulaa.

Valmistautuminen on ollut poikkeava siksi, että edelliset neljä vuotta Jyväskylässä asunut Nieminen muutti syksyllä Sotkamoon. Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi valmistunut Nieminen on työskennellyt syksystä lähtien Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa fysioterapeuttina sekä pesäpallovalmentajana.

– Täällä lumilajit ovat ykkösjuttu, mutta pesäpalloon panostetaan myös paljon, Nieminen kertoo.

Huolimatta asuinpaikan muutoksesta jatko Kirittärissä oli käytännössä koko ajan selvää.

– Vuosi kerrallaan tässä mennään, kuten on menty tähänkin asti. Tämän kauden päätin ainakin jatkaa Kirittärissä, ja päätöstä vahvisti ”Nalle” Viljasen paluu pelinjohtajaksi, Nieminen tuumii.

Treeniä ja reissaamista Marjukka Urpelaisen kanssa

Kaudella 2016 Nieminen voitti muiden saavutustensa lisäksi naisten Superpesiksen kärkilyöntitilaston. Nyt lajitreenit ovat jääneet pakon sanelemana vähemmälle, mutta treenimäärissä Nieminen ei varmasti tasoitusta anna.

–Talven aikana olen panostanut fysiikkaan. Ja sen huomaa, sillä olen nyt uuden kauden käynnistyttyä fyysisesti kovemmassa kunnossa kuin koskaan, Nieminen iloitsee.

Varsinaista pesäpallotreeniä Nieminen kertoo tehneensä Kajaanissa talven ajan asuneen Marjukka Urpelaisen kanssa, joka niin ikään jatkaa Kirittärien vahvuudessa. Lisäksi hän kertoo käyneensä joitakin kertoja Sotkamon B-junioripoikien harjoituksissa.

Toki omatoimisen treenin lisäksi Nieminen ja Urpelainen matkasivat useita kertoja Kainuusta Jyväskylään Kirittärien joukkoon viikonloppujen ajaksi.

– Syksyllä kävin Jyväskylässä kerran kuussa ja kevätpuolella ehkä joka toinen viikonloppu. Onneksi tosiaan oli Marjukka matkaseurana, joten reissaaminen kävi jopa mukavammin kuin ajattelin, Nieminen kertoo.

Kirittäret ovat aloittaneet kautensa tappiolla ja voitolla. Seuraavan kerran palloa Hippoksella lyödään perjantaina, kun Kirittärien vieraaksi saapuu Seinäjoki.

– Hieman on ollut alkukankeutta, mutta kyllä se peli tästä kehittyy, Nieminen päättää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .