Kirittäret raivasi tiensä välieriin Siri Eskolan avulla – Katseet kääntyivät jo seuraavaan vastustajaan, joka on äärimmäisen tuttu

– Näin se pitikin mennä, kuului katsomosta, kun Kirittäret voitti Hyvinkään Tahkon viimeisessä puolivälieräsarjan ottelussa.

Kirittäret otti pelistä helpottavan voiton 2–0 (4–3, 5–2), mikä tarkoitti puolivälieräsarjan päättymistä otteluvoittoihin 3–0.

Oli odotettua, että jyväskyläläiset voittivat runkosarjan kuudenneksi sijoittuneen nuoren Hyvinkään melko vaivattomasti. Pelaajat käänsivätkin katseensa jo hyvin nopeasti välieräsarjaan, jossa vastus on niin ikään kolmella voitolla jatkopaikkansa lunastanut Lapua.

Lyöjäjokeri Siri Eskolan tiivistys puolivälieristä kertoo paljon.

– Tämä oli hyvä. Tästä on hyvä jatkaa Lapuan kaatoon, hän sanoi.

Viimeisen puolivälierätaiston lopputulosta voi kutsua rutiinivoitoksi, vaikka Kirittärien peli haparoikin enemmän kuin joukkueiden kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa. Heti ottelun alkajaisiksi yleisö sai todistaa montaa räpylävirhettä, joista yksikään ei tosin ollut kohtalokas. Hapuileva ote kuitenkin jatkoi läpi ottelun muun muassa merkkivirheiden muodossa.

– Tämä oli varmasti heikoin peli meiltä tässä sarjassa. Tärkeintä on kuitenkin voitto. Jatkoa ajatellen pitää olla vähän huolellisempi, sanoi Emma Körkkö.

Jaksoista mielenkiintoisempi oli ensimmäinen, jolla Hyvinkää kävi hetkellisesti jopa johdossa. Pelin suunnan muutti Hyvinkään Anni Tuomen lyönti, joka kantoi kolmoskoppari Virpi Hukan yli kahden juoksun arvoisesti. Kun Tuomi vielä myöhemmin löi pallon kakkoskoppari Ella Korpelan eteen, saatiin tilanteeksi neljännen aloittavalla jo 2–3.

Kirittärien kunnian pelasti ensimmäisellä jaksolla lyöjäjokeri Siri Eskola. Kotijoukkue oli jo melkoisessa pinteessä viimeisessä lyöntivuorossaan, kun Hyvinkää johti.

Tilanne oli Kirittärien kannalta erityisen hankala, sillä joukkueen lyönnit alkoivat järjestyksen keskivaiheilta. Kakkoskärki pääsi vastuulliseen tilanteeseen ratkomaan jaksovoittoa.

Vaikeassa tilanteessa ajolähtö saatiin aikaiseksi, ja pallo pomppasi Eskolan lyönnistä kolmoskopparin yli. Eskolan mukaan onnistuminen tuntui hyvältä, sillä pelin alku oli ollut ailahtelevainen.

– Kun katsomosta tuli kannustusta sen jälkeen, tuntui ehkä kaikista eniten, että Jyväskylä on ottanut minut hyvin vastaan, hän sanoi.

Välieräsarja Lapuaa vastaan alkaa perjantaina vieraissa. Eskolan mukaan Hyvinkää-peleissä pelaajat ovat päässeet testaamaan uudempia lyöntejä ja treenaamaan myös Lapua-pelejä varten.

– Tämä on tuonut itseluottamusta ainakin kaikille, hän kertasi puolivälieräsarjan hyötyjä.

Kirittäret ei voittanut Lapuaa runkosarjassa kertaakaan. Asiasta puhuttaessa Eskolan ilme muuttui vakavaksi.

– Se on tiedostettu. Lähdemme omista vahvuuksistamme ja mietimme, miten saamme tietyt pelaajat haltuun, hän sanoi.

Kapteeni Emma Körkkö uskoi joukkueeseensa, vaikka voittoja ei ole vielä herunut.

– Mä en ole kyllä yhtään huolissani siitä. Lapua ei ole ollut mikään äärimmäisen hyvä viime aikoina, ja mekin olemme pelanneet aika heikosti niitä vastaan, Körkkö pohti.

– Uskon, että tulee varmasti tasaista, mutta kyllä me jatkoon menemme siitäkin, hän lupasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .