Kirittäret vei terän ja tilan Mansen kotiutuksilta

Kirittäret voitti ensimmäisen finaalin pitävän ulkopelin ansiosta. Sisäpelissä on vielä parantamisen varaa.

Jos Jyväskylän Kirittäret pelaa vastaavaa ulkopeliä kuin naisten superpesiksen ensimmäisessä finaaliottelussa ja parantaa hitusen sisäpeliään, kaatuu Tampereen Manse suoraan kolmessa ottelussa. Niin vakuuttavasti Kirittäret otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen keskiviikkona. Lukuina Kirittärien voitto kirjataan pesiksen vuosikirjaan 2–0 (3–2, 2–1).

– Meillä on kova luotto tekemiseen. Tästä saadaan positiivista energiaa mukaan Tampereelle, Kirittärien kapteeni Emma Nieminen totesi.

Kirittäret ja Manse kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Tampereella ja kolmas finaaliottelu pelataan sunnuntaina Hippoksella.

– Tämä oli erittäin tärkeä voitto. Nyt on mukavampi lähteä Tampereelle, Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen korosti.

Vaikka Manse oli vain juoksun verran huonompi molemmilla jaksoilla, ei Kirittärillä ollut hädän päivää ottelussa. Kotijoukkue oli sekä henkisesti että taidollisesti niskan päällä. Kirittärien ensimmäistä finaalivoittoa voi luonnehtia jopa helpoksi.

– Puhetta oli, että tänne ei saa tulla katselemaan, vaan pelaamaan, mutta ehkä me sittenkin tultiin vähän katselemaan. Meidän ulkopeli oli ok, mutta sisäpeli oli hermostunutta, totesi Mansen Mira Kolehmainen, joka siirtyi tamperelaisten vahvuuteen Kirittäristä kaudeksi 2017.

Kolehmainen myös tietää mistä Hippoksen kentän rajat kannattaa puhkaista. Kolehmainen löi heti avausvuorossa kakkosrajasta läpi ja juoksi kunnarin.

– Se oli hyvä lyönti. Hattu pois päästä, Kirittärien lukkari Mari Mantsinen tunnusti.

Mutta Kirittäret ei Kolehmaisen kunnarista jäätynyt, vaan kuittasi kahdella juoksulla vuoron tasoittavalla. Lyöjäjokeri Saane Sumen kotiutti Virpi Hukan ja Eeva Mäki-Maukola Emma Niemisen.

– Olen ylpeä, että meidän peli ei lakaantunut, vaan hanskattiin se tilanne, Viljanen kehui.

Toisella jaksolla Emma Sallinen ja Mäki-Maukola löivät heti ensimmäisessä vuorossa juoksut naiseen. Mansen Nina Taipale onnistui kotiuttamaan tasoittavalla Jatta Vuorisen. Loppujaksot Kirittäret puolusti johtoaan, eikä Manse pystynyt kotijoukkueen ulkopeliä murtamaan.

– Oltiin tosi hyviä ulkopelissä. Mansen juoksut tulivat hyvillä lyönneillä, Nieminen huomautti.

Kirittärien etukentän lukkona oli Emma Sallinen, kun polttolinjaa halitsivat Marjukka Urpelainen ja Nieminen, joita Venla Karttunen ja Laura Toikkanen hyvin säestivät.

Mutta parhaiten liekeissä oli lukkari Mantsinen, jonka otteita lautasen äärellä kelpaa kelata videolta ja esittää mallisuorituksena pesiskoululaisille.

– Oli hyvä fiilis pelata. Tiukkaa oli, mutta peli on nyt avattu, Mantsinen tuumasi avausvoitosta.

Mantsinen teki tuhoja manselaisten kärkilyöntitilastoon. Makeimmat palot hän otti toisella jaksolla, kun haki kärppänä näpyjä ja kauhoi tosi lyhyet suoraan räpyläänsä.

– No olihan ne vähän huonoja lyöntejäkin. Mutta ne tulivat kyllä hyviin paikkoihin, Mantsinen totesi vaatimattomana.

Tuomarit sallivat keskiviikkona kohtalaisen matalan syöttölinjan, mistä Mantsisen mukaan oli hyötyä Mansen nopeita etenijöitä vastaan.

– Linja oli sopivan matala näin kärkipelissä, Mantsinen kehui.

Kirittäret saa varmasti vastaansa paremman Mansen lauantaina. Tamperelaiset kannattajat kävivät esittämässä jo Hippoksella esimerkillistä kannustusta, joten yleisön tuki voi olla merkittävässä roolissa toisessa finaaliottelussa.

– Me tehtiin kovissa paikoissa huonoja ratkaisuja ja ne jäivät harmittamaan. Lauantaina ollaan parempia, Mansen pelinjohtaja Jarkko Pokela lupasi.

Mutta ei aio huonommin pelata Kirittäretkään.

– Sisäpelissä on paljon parannettavaa. Siihen pitää olla valmis, että Tampere parantaa, Viljanen varoitteli

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .