Kirittärien Iina Valkeejärven kausi on ohi – Paluun tekevä paikkaaja löytyi kahden vuoden takaisesta mestaruusjoukkueesta

Pesäpalloilija Iina Valkejärven kausi on ohi, kertoo Kirittäret tiedotteessaan. Valkeejärvi loukkasi ulkopelin kiinniottotilanteessa jalkansa viime lauantaina Lappajärvellä pelatussa vieraspelissä.

Sunnuntaina tehtyjen magneettikuvausten ja tutkimusten perusteella hänen vammansa osoittautui leikkaushoitoa vaativaksi, joten 19-vuotiasta peluria ei nähdä kentällä enää tänä kesänä. Valkeejärvi solmi viime viikolla jatkosopimuksen Kirittärien kanssa ensi kaudesta.

Valkeejärveä Kirittäriin saapuu paikkaamaan tuttu kasvo. Kokenut etenijä Aino-Maija Nikkola tekee paluun joukkueeseen. Nikkola liittyy joukkueen vahvuuteen välittömästi pelikohtaisella sopimuksella, joka on voimassa kauden loppuun saakka.

– Kun Nalle soitti ja sanoi, että minusta voisi olla apua tässä tilanteessa, niin ajattelin, että hädässä ystävä tunnetaan. Tässä minä nyt sitten olen, Nikkola totesi tiedotteessa.

28-vuotias Nikkola lopetti uransa kaksi vuotta sitten. Hän oli mukana voittamassa Kirittärien viimeisintä Suomen mestaruutta kaudella 2016.

– Sinänsä minulla ei ole ollut ikävä pesiskentille ja olen viihtynyt uudessa roolissani katsomossa todella hyvin.

Nikkola on ollut joukkueen harjoituksissa mukana kuluneen viikon ajan. Vastaanotto kokeneelle Kirittärelle on ollut kaikin puolin lämmin.

– Aino-Maija tuo pelitaitojensa lisäksi joukkueeseen lisää kokemusta. Nuoret tulokkaat, kuten Venla Karttunen, ovat täyttäneet paikkansa hyvin ja heidän panostaan tarvitaan edelleenkin tällä kaudella, Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko kertoi.

Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen on tyytyväinen, kun Kirittärien rivejä saatiin täydennettyä tässä vaiheessa kautta.

– Nikkola on nopeajalkainen pelaaja, jota tarvitsemme nyt jokeriosastolle, Viljanen sanoi.

Nikkola pystyy myös tarvittaessa pelaamaan myös ulkopeliä, mutta nyt Kirittärillä on mahdollisuus pitää Camilla Kirsilä ulkokentällä menettämättä etenijäjokeria.

– Pudotuspeleihin on vielä hyvin aikaa ja uskon, että Aissu pääsee peliin kiinni muutaman jatkosarjaottelun jälkeen, Viljanen sanoi.

Kirittäret aloittaa ylemmän jatkosarjan tänään kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan. Loukkaantuneena ollut, jokerina viime peleissä nähty Virpi Hukka on toipunut ja palaa ulkokentälle illan ottelussa. Lisäksi Kirittäristä kerrotaan, että 18-vuotias Silja Kantanen tekee superpesisdebyyttinsä Kempelettä vastaan. Ottelu pelataan Hippoksella kello 18.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .