Kirittärien kotiutuslyöntikilpailu ratkesi kitkerään virheeseen – Virpi Hukka onnistui hyvin uudessa roolissaan

Kirittärien huippuottelu kaatui kotiutuslyöntikilpailun kitkerään virheeseen. Virpi Hukka onnistui uudessa roolissaan.

Kirittäret sai tuntea Porin Pesäkarhujen vahvuuden lauantai-iltapäivän kolmituntiseksi trilleriksi kehkeytyneessä ottelussa.

Tasaisen pelin ratkaisu venyi aina kotiutuslyöntikisaan asti, jonka Kirittäret lopulta hävisi Porin tasoittavalla lyöntivuorolla juoksuin 1–2.

Porin voittoon johtanut viimeinen tilanne oli dramaattinen. Vieraiden Lotta Lax löi pallon reilusti kakkospuolelta laittomaksi, mutta tuomarin mukaan pallo hipaisi koppari Camilla Kirsilän räpylää.

Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen laittaa tilanteen kakkospuolen muiden pelaajien piikkiin.

– Jos se todella osui räpylään, niin siinä olisi pitänyt huutaa laitonta. Kopparit pelasivat niin kuin pitääkin, Viljanen kommentoi.

Kiistanalaisesta lopusta huolimatta Kirittäret ottivat tappion vastaan rauhallisesti.

– Pienestä on näköjään kiinni, sanoi kotijoukkueen kapteeni Emma Nieminen.

Ottelun ensimmäinen jakso ratkesi niukasti Porin hyväksi, mutta toiselle jaksolle Kirittäret paransi otteitaan. Hyvät Niemisen ja Virpi Hukan vapaa välilyönnit toivat kotijoukkueen juoksut.

Jakson hienoimman tempun teki kuitenkin Nieminen. Kun porilaiset räpelsivät Hukan epäonnistuneen koppilyönnin kiinniotossa, Nieminen karkasi kolmoselta ja toi juoksun.

Tämä sai Pesäkarhut tolaltaan, ja jakso oli Kirittärien hallussa.

– Puhuimme tauolla, mitä parannetaan, ja niissä asioissa onnistuimme toisella jaksolla, sanoi Hukka.

Supervuoropariin tultaessa Kirittäret sai aloittavalla lyöntivuorollaan varman tuntuisen 2–0-johdon.Pori iski Kirittärien omalla aseella ja tuli tasoihin välilyönneillä.

Kirittärien ulkopelissä näkyi hermostuneisuutta.

– Niin kuin yleensä näissä tiukoissa peleissä, räpylän kestävyys ratkaisi, sanoi Emma Nieminen.

Kotiutuslyöntikilpailussa Kirittärien haastolyönnit eivät tepsineet, ja vieraat veivät voiton.

Jalkansa loukannut Virpi Hukka loisti mailanvarressa neljän lyödyn juoksun arvoisesti, vaikka rooli lyöjäjokerina on kokeneelle pelaajalle vieras.

– Onhan tämä huomattavasti erilainen kuin se, mihin on tottunut. Mutta kaikki roolit hoidetaan, mitä annetaan tehtäväksi.

Hukka loukkasi takareitensä viime tiistain ottelussa Kempelettä vastaan ja pelasi myös torstain Hyvinkää-pelin jokerina. Jatko on edelleen arvoitus.

– Päivä kerrallaan me mennään tässä, hän sanoi.

Tiukassa pelissä tunne näkyi ja meteli kuului. Kovassa pelitahdissa jokaiseen otteluun täytyy valmistautua hyvin myös henkisesti.

– Tänään oli teemana, että mieluummin ylilatinki, sanoi pelinjohtaja Viljanen.

Alkusarjan viimeisen kotiottelun tasaisuus lupaa hyvää.

– Vaikka hävisimme, niin pystyimme pelaamaan tällä tasolla tänään. Siitä tietää, että kyllä me syksyllä voimme olla kovia, Viljanen arvioi.

Kirittäret julkisti ottelun aikana kaksi pelaajasopimusta ensi kaudelle. Kirittärien omat kasvatit Iina Valkeejärvi ja Venla Karttunen jatkavat seuran väreissä myös kaudella 2019.

19-vuotias Valkeejärvi pelaa parhaillaan jo viidettä kauttaan naisten superpesiksessä. Vasta 15-vuotias Karttunen on noussut pelaavaan kokoonpanoon tällä kaudella ja viihtynyt pääasiassa jokerina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .