Kirittärien mestarikapteeni Emma Nieminen: Oli ihan älytön peli

Jyväskylän Kirittäret palasi valtaistuimelle naisten superpesiksessä sunnuntaina. Kirittäret kukisti ratkaisevassa kolmannessa loppuottelussa puolustavan mestarin Manse PP:n lukemin 2–0 (2–0, 1–0).

Keskisuomalaiset pelasivat jo 16. kertaa loppuottelussa 2000-luvulla. Edellisen kerran Kirittäret juhli kultamitalia vuonna 2016.

Sunnuntain ratkaisutaistossa Kirittäret riisui vieraansa täysin aseista. Jyväskyläläisten ulkopeli oli rautaista.

– Oli ihan älytön peli. Tällaisessa paikassa, kun ei anna vastustajalle yhtään juoksua, niin kyllä se jotain kertoo joukkueesta, kapteeni Emma Nieminen hehkutti.

– Meidän ulkopeli on ollut koko kauden todella hyvää. Nyt se huipentui ja sinetöi mestaruuden. Meillä on joukkueessa paljon ensikertalaisia finaaleissa, mutta se ei näkynyt yhtään.

Kotijoukkueelle avausjaksolla onnistuivat mailan varressa Saana Sumén sekä Laura Toikkanen. Kajaanista kaksi vuotta sitten Kirittärien paitaan vaihtanut Sumén sivalsi myös toisen jakson ratkaisujuoksun.

– Nyt on kyllä aika herkkä olo. En oikein osaa sanoa mitään. Pää kumisee ihan tyhjyyttä. Tämä on unelmien täyttymys, Sumén sanoi.

 

Tamperelaisten leirissä Kirittärille annettiin rehti tunnustus paremmuudesta.

– Jos ei pääse edes kolmospesälle, niin vaikea siinä on juoksuja tehdä. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Kaveri ansaitsi mestaruuden, Mansen lukkari Senni Sallinen summasi.

Sallisten perheeseen matkasi sunnuntaina sekä hopea- että kultamitali, sillä isosisko Emma Sallinen saalisti Kirittärissä uransa ensimmäisen mestaruuden.

– Tämä on ollut huikea matka. Viime syyskuussa projekti aloitettiin ja jo silloin oli kullankiilto silmissä. Me olemme tehneet ihan hulluna hommia ja nyt se palkitaan, Sallinen herkisteli.

Jyväskylässä Kirittärien kultajuhlia todisti paikan päällä yli 3 000 katsojaa.

– Oli ihan mieletöntä pelata kotiyleisön edessä. Ei tällaista pääse kovin usein kokemaan. Meidän joukkue oli todella sitkeä. Olen äärettömän ylpeä joka likasta, Kirittärien lukkari Mari Mantsinen totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .