Kirittärien pelinjohtaja huudattaa jo We are the Champions -kappaletta – tänään voitto ja hypätään Köyhälammen kultakylpyyn

Jos naisten pesäpallon finaalisarjassa haluaa antaa vastustajalle henkisen iskun palleaan ennen tyrmäystä, kannattaa se tehdä toisessa ottelussa ja vastustajan kotikentällä. Jyväskylän Kirittäret löi Tampereen Mansen yli kolmen tunnin väännön ja kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lauantaina ja on voiton päässä Suomen mestaruudesta

Mansella on vuorokausi aikaa keräillä itseluottamuksensa rippeitä ja yrittää haastaa Kirittäret Hippoksella sunnuntaina. Se ei ole helppo työ, sillä jyväskyläläiset haluavat juhlia naisten pesäpallon Suomen mestaruutta perinteiseen tyyliin eli kylpemällä Köyhälammessa.

– Kun pääsen kotiin niin kuuntelen (Queenin) We are the Championsin. Olen tavannut kuunnella sitä Youtubesta aina silloin tällöin vuoden aikana, Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen ilmoitti.

Saattaapa Viljanen hieman kelailla videotallennetta eilisestä ottelusta, sillä Kirittäret teki paljon virheitä ulkopelissä ja oli vähällä menettää ottelun voiton Manselle.

– Ei kukaan usko, että kolmas voitto tulee helpolla. Vielä on edessä yksi, kaksi tai kolme peliä. Jos mestaruutta ei voiteta sunnuntaina Jyväskylässä, niin sitten tullaan vielä Tampereelle, Viljanen sanoi.

Kirittärien tuskin tarvitsee enää Tampereelle reissata. Manse ei ole onnistunut voittamaan Kirittäriä kertaakaan tällä kaudella ja tamperelaiset tuskin tokenevat eilisestä tappiosta voittavaksi joukkueeksi.

Manselle täytyy antaa kaikki kunnia hyvästä vastuksesta ja tamperelaiselle yleisölle nostaa hattua kannustuksesta. Kotijoukkueen tukena oli lähes 1800 katsojaa, sillä ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 1811. Yleisön meteli saattoi vaikuttaa Kirittäriin, sillä ulkopelissä jyväskyläläisille sattui useita virheitä sekä harhaheittoja.

– Oli tämä meiltä hermostunein peli. Yleisön kannustus vaikutti mm. siihen, että ei oikein kuultu väärien huutoja, Viljanen myönsi.

Viljasen mukaan juuri harhaheitot kertoivat pelaajien jännittyneisyydestä.

– Fokus ei oikein pysynyt mukana kaikissa tilanteissa. Me tehtiin ulkopelissä virheitä enemmän kuin koko pudotuspeleissä yhteensä. Mutta niin se on, että suoritukset eivät ole aina virheettömiä finaaleissa, Viljanen huomautti.

Kun Manse oli petrannut peliään sekä sisällä että ulkona, oli Kirittäret välillä helisemässä. Kirittäret johti ensimmäistä jaksoa juoksuin 2–3, mutta Manse tuli tasoihin, kun Kirittärien kolmoskoppari Ella Korpela ei saanut kiinni Petra Hussan korkeaa lyöntiä. Korpela oli lyönyt kunnarin edellisessä vuorossa.

– Ekalla jaksolla pelattiin hyvin Korpelan kunnariin asti. Sitten ruvettiin vähän jännittämään, Viljanen tuumasi.

Toisella jaksolla Manse livahti 2–0-johtoon Henna Suomisen ja Senni Sallisen hyvillä lyönneillä. Kolmannessa vuorossa Hussa puhkaisi kakkosrajan, juoksi kunnarin ja kasvatti Mansen johdon 4–1:een. Tilanne näytti Kirittärien kannalta tukalalta, mutta joukkue kampesi tasoihin.

– Olen ylpeä, että noustiin toisella jaksolla tasoihin ja pidettiin Manse nollilla superissa, Viljanen kehui.

 

Kirittäret pelasti superiin lyöjäjokeri Saana Sumen, joka löi pallon väliin toisen jakson viimeisen vuoron viimeisellä lyönnillä.

– Luotin siihen, että kannattaa lyödä kolmossauman päälle, Sumen selvitti ratkaisuaan.

Sumenin lyönti oli ottelun kulminaatio. Se veti maton Mansen alta.

– Oli tyly ratkaisu Sumenilta lyödä tolpasta väliin, tunnusti Mansen pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Kotiutuslyöntikilvassa Kirittärien ratkaisijoiksi nousivat Sumen ja Emma Nieminen, joka kotiutti Korpelan hienolla välilyönnillä. Se olikin Niemisen ainut onnistunut lyönti koko ottelussa.

– Oli tosi helpottavaa, että onnistuin. Alkoi tuntua jo aika tuskaiselta, kun en onnistunut mailan varressa, vaikka aamulla ja perjantaina osuin keppiin, Nieminen sanoi.

Nieminen teki polttolinjalta monta tärkeää paloa, mutta hän aiheutti niitä myös mailan varressa.

– Tämä oli varmaan kauden huonoin sisäpeli Emmalta. Hän oli ihan yössä mailan varressa, mutta sitten kotiutuslyöntikisassa lyö täydellisen lyönnin kakkosjatkeelle, Viljanen hehkutti.

Kirittärillä on erityinen kyky nousta sillasta ja kääntää ottelu edukseen. Joukkueen hartiat olivat jo kastua lauantaina Tampereella, mutta lopulta sitkeys palkittiin.

– Me ollaan tosi sitkeä joukkue. Vaikka tilanne on vaikea, niin me pystytään keskittymään seuraavaan suoritukseen ja onnistumaan. Sitkeydellä me tämä voitettiin, Hukka linjasi.

Jos asian haluaa käydä toteamassa itse paikan päällä, niin sunnuntaina voi olla viimeinen tilaisuus tällä kaudella. Köyhälammen Spa on nimittäin varattu Kirittärille klo 16 alkaen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .