Kirittärien tuorein Jyväskylän ulkopuolinen vahvistus on 21-vuotias kotiuttaja – ”Otan kilpailun peliajasta hyvänä haasteena”

Naisten pesäpallon hallitseva Suomen mestari Kirittäret aloitti kautensa selkeällä kotivoitolla äitienpäivänä, kun sarjanousija Mynämäen Vesa kaatui lukemin 2-0 (9-1, 5-1).

Avausottelussa Kirittäret sai onnistumisia laajalla rintamalla, sillä joko lyötyjen tai tuotujen juoksujen tilastoon nimensä kirjautti jokainen kokoonpanossa ollut pelaaja. Jokerilyöjänä pelannut Siri Eskola onnistui kotiuttamaan kahdesti.

– Kauden avaus ja ensimmäinen sarjapeli Kirittärissä jännitti. Olen muutenkin persoonaltani vähän sellainen jännittäjä. Ei peli täysin valmista ollut, mutta ensimmäiseksi otteluksi mielestäni aika täydellinen, kuvailee 21-vuotias Eskola.

Eskola on ainoa täksi kaudeksi Kirittäriin Jyväskylän ulkopuolelta saapunut vahvistus. Muutoin Kirittärien viime syksyn mestariryhmä pysyi käytännössä muuttumattomana.

– Sanoisin, että me ollaan ykkössuosikki sarjaan. Mestaruuden uusiminen on ainoa tavoite. Kaikilla pelaajilla on ollut talven aikana osa-alueita, joissa kukin on halunnut entisestään kehittyä. Ja haluan toki nähdä niin, että minä pystyn ryhmää vahvistamaan, iloisen itsevarma Kiimingin Urheilijoiden kasvatti tuumii.

Kehittävä ympäristö houkutti

Eskola pelasi kaksi edellistä kautta supersarjaa Oulun Lipottarissa. Debyytin pääsarjassa hän oli ehtinyt tekemään jo kaudella 2015 Kempeleen Kirin paidassa.

Siirto Kirittäriin tapahtui viime syksynä. Eskola sai opiskelupaikan Kuopiosta, jossa hän opiskelee farmasiaa.

– Aloite tuli itseltäni, ja kun myös Kirittäret osoitti kiinnostusta, siirto konkretisoitui nopeasti. Halusin kehittyä pelaajana. Täällä Jyväskylässä on niin hyvät valmiudet ja ympäristö kehittyä pesäpalloilijana, että päätös oli selkeä, Eskola kehuu.

Talvikauden Eskola asui Kuopiossa, teki fysiikkatreeniä omatoimisesti ja kävi ajoittain lajitreeneissä Siilinjärven Pesiksen naisten kanssa. Leiriviikonlopuiksi ja halliotteluihin hän matkasi aina Jyväskylään.

– Onneksi leiriviikonloppuja oli paljon. Kun nyt kesä vihdoin alkaa ja pääsee olemaan koko ajan joukkueen kanssa, on entistä mukavampaa.

Myös ulkopeli sujuu

Ensimmäisessä sarjaottelussa Kirittärissä Eskola pelasi jokerilyöjänä.

– Jokunen peli jokerilyöjänäkin tuli pelattua aiemmin Oulussa, mutta pääosin olen pelannut sekä sisä- että ulkopeliä. Olen kuitenkin sisäpelissä pelannut numerolla 4 tai 5, eli kotiuttajan rooli on tuttu, Eskola kertoo.

Hän toivoo, että Kirittärissä roolia riittäisi myös ulkopelissä. Joukkueessa on terve kilpailutilanne pelipaikoista.

– Meillä on täällä niin hyviä pelaajia, että varmasti tulee rotaatiota ja Nalle [pelinjohtaja Viljanen] muokkaa varmaankin myös kokoonpanoa vastustajan mukaan. Totta kai haluan pelata mahdollisimman paljon, ja otan tämän kilpailun peliajasta vastaan hyvänä haasteena.

Naisten Superpesis jatkuu Kirittärien osalta tänä iltana, jälleen Hippoksen kotistadionilla. Vastustajaksi saapuu Lappajärven Veikot, joka omassa sarja-avauksessaan hävisi Kirittärien ohella naisten Superpesiksen ennakkosuosikkeihin kuuluvalle Lapualle.

Naisten Superpesistä Hippoksella: Kirittäret – Lappajärvi pelataan keskiviikkona 15. toukokuuta klo 18:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .