Klopp nosti Liverpoolin riman korkealle – Mestarien liigan puolivälieräjoukkueista puolet on englantilaisia

Liverpool on palannut entistä tiukemmin eurooppalaisen seurajoukkuejalkapalloilun huipulle, vakuuttaa Liverpoolin saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp. Hänen suojattinsa pudottivat keskiviikkona Bayern Münchenin Mestarien liigan puolivälieristä.

Bayernin kotikentältä hankittu 3–1-voitto oli Kloppille iso meriitti maalittoman kotipelin jälkeen.

–  Barcelona ja Real Madrid tietävät, että tämä on vaikea paikka voittaa, Klopp sanoi.

Liverpool voitti Mestarien liigan 2005 ja on ollut sen jälkeen kahdesti loppuottelussa. Viime vuonna Klopp johdatti seuran finaaliin, mutta siinä Real Madrid oli parempi 3–1. Liverpoolilaisten finaalia rassasivat maalitykki Mohamed Salahin aikainen loukkaantuminen ja maalivahti Loris Kariuksen virheet.

Tällä kaudella kahdeksan puolivälieräjoukkueen eliitti on englantilaisjoukkueiden näytös, sillä myös Manchester United, Manchester City ja Tottenham pääsevät tavoittelemaan arvostetuimman seurajoukkuekilpailun paremmuutta.

–  Katsotaan, miten pystymme hyödyntämään tilanteen. Olemme nostaneet rimamme korkealle, mutta meillä on paljon opittavaa ja parannettavaa, Klopp sanoi.

Mestarien liigan puolivälieräparit arvotaan perjantaina. Englantilaisten lisäksi mukana ovat hollantilainen Ajax, espanjalainen Barcelona, italialainen Juventus ja portugalilainen Porto. Bayern putosi puolivälierävaiheesta ensi kertaa sitten kevään 2011.

–  Nyt pitää keskittyä Bundesliigaan, Bayernin päävalmentaja Niko Kovac totesi pettyneenä.

Messi näytti mallia

Barcelona pehmitti maalittoman avausosan jälkeen ranskalaisen Lyonin 5–1. Mestarien liigan maalimääränsä 108:aan nostanut Lionel Messi viimeisteli kaksi maalia ja alusti kaksi muuta osumaa.

–  Kun Messi pelaa tuolla tasolla, häntä on lähes mahdotonta pysäyttää, Lyonin valmentaja Bruno Genesio sanoi.

Messi ei aivan yltänyt Juventuksen Cristiano Ronaldon tiistaiseen hattutemppuun. Messi antoi tunnustusta 124 Mestarien liigan maalia tehneelle Ronaldolle.

–  Luulin, että Atletico Madrid olisi Juventusta vahvempi, mutta Cristianolla oli maaginen ilta, Messi sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.