Kobayashi jälleen ykkönen – suomalaisilla vaisu mäkipäivä

Japanin Ryoyu Kobayashilla on mahdollisuus harvinaiseen temppuun, sillä hän on voittanut kaikki meneillään olevan Keski-Euroopan mäkiviikon kolme kilpailua. Vuosien saatossa vain Saksan Sven Hannawald (2001–2002) ja Puolan Kamil Stoch (2017–2018) ovat pystyneet voittamaan kaikki neljä mäkiviikon kilpailua samalla kaudella.

Kobayashi oli perjantaina Itävallan Innsbruckissa ylivoimainen. Hän keräsi 267 pistettä, kun toiseksi hypännyt Itävallan Stefan Kraft ylsi 254,2 pisteeseen. Norjan Andreas Stjernen ylsi kolmanneksi. Japanilaistähden hypyt kantoivat 136,5 ja 131 metriä.

Suomalaisittain Innsbruckin kisa oli vaisu, sillä Antti Aalto ja Andreas Alamommo jäivät avauskierrokselle. Aalto hävisi avauskierroksen parikilpailussa Puolan Stefan Hulalle ja Alamommo Tshekin Roman Koudelkalle.

Aalto oli 117 metriä kantaneella hypyllään sijalla 41. Alamommo hyppäsi 115,5-metrisen ja oli sijalla 46.

–  Ei oikein lähtenyt, ja vähän tuntuma hävisi hypystä. Olosuhteet olivat ihan kunnossa, mutta hyppy ei vaan ollut niin hyvä, Aalto sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Mäkiviikko päättyy sunnuntaina Itävallan Bischofshofenissa.

–  Ihan positiivisin mielin sinne. Se on mielenkiintoinen mäki, Aalto tiivisti.

Kobayashi johtaa mäkiviikkoa ylivoimaisesti, sillä hänen yhteispisteensä ovat 815,9, kun toisena olevan Saksan Markus Eisenbichlerin saldo on 770,4. Eisenbichler jäi Innsbruckissa 13:nneksi. Aalto on kokonaistilanteessa sijalla 31 ja Alamommo sijalla 61.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.