Kobayashi otti paikkansa – Antti Aalto ponkaisi kymmenenneksi Engelbergin maailmancupissa

Antti Aalto rakensi taitavasti hyppyään mäkihypyn maailmancupin kisoissa Sveitsin Engelbergissä. Hyppy takkusi HS140-mäen harjoituksissa, mutta viikonlopun kisoista Aalto otti sijat 15 ja 10. Käytännössä Aalto kohensi suoritustaan hyppy hypyltä.

–  En päässyt harjoituksissa tasolleni, mutta olen iloinen, että pystyin petraamaan, Aalto kertoi STT:lle.

–  Kokonaisuudessaan tästä jäi positiivinen tunne. Varsinkin toinen kilpailupäivä oli hyvä, ensimmäistä tasaisempi.

Monet hyppääjät kokevat, että Engelbergin mäessä hypyn ajoitus on tavallista tarkemmalla. Esimerkiksi maailmancupia johtava Ryuyo Kobayashi tipahti lauantaina ensi kertaa kuluvan kauden cupissa palkintopallilta, mutta hän paikkasi sen sunnuntain kilpailun voitolla.

Myös Puolan Kamil Stoch haki hyppyään vielä lauantaina, mutta nousi maanmiehensä Piotr Zylan perään toiselle sijalle Engelbergin toisessa kilpailussa sunnuntaina.

–  Mäki siinä missä muutkin, maailmancupissa 14:ntenä oleva Aalto sivuutti Engelbergin suurmäen juonet.

Kolmella miehellä mäkiviikolle

Aalto on hypännyt kuluvalla kaudella uransa ylivoimaisesti parhaat maailmancupin sijoitukset. Hän oli maailmancupin avauksessa Wislassa seitsemäs, Venäjän Nizhni Tagilissa kuudes ja sunnuntaina kolmatta kertaa top-kympissä.

–  Kauden tavoitteena on tasaisuus. Toivottavasti pystyn säilyttämään tasoni kilpailukauden loppuun, Aalto kommentoi kehitysharppaustaan.

Aalto, sunnuntaina 40:nneksi sijoittunut Jarkko Määttä ja päävalmentaja Lauri Hakola suuntaavat hyppypukutehtaan kautta Lahteen muutaman päivän leirille ennen joulunviettoa. Kausi jatkuu mäkiviikolla Oberstdorfissa 30. joulukuuta.

Suomella on kolme paikkaa mäkiviikolle. Aallon ja Määtän seuraksi on tyrkyllä Eetu Nousiainen, joka oli sunnuntaina Continental cupin kilpailussa 12:s Kuusamossa.

---

Korjattu uutista klo 19.13: Jarkko Määttä oli sunnuntain kilpailussa 40:s. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Määttä ei läpäissyt sunnuntain kilpailun karsintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.