Kolumni: Turha koittaa, Patriots voittaa

"Tuhkimotarinoille ei ole Super Bowlissa sijaa", kirjoittaa Jussi Kotila kolumnissaan.

Soisin sydämeni pohjasta Nick Folesin ja Philadelphia Eaglesin tuhkimotarinalle onnellisen lopun. Harmi vain, että tuhkimotarinoille ei ole Super Bowlissa sijaa.

Ellei joukkueesi nimi sitten satu olemaan New England Patriots.

Viime vuoden Super Bowl tullaan muistamaan yhtenä kaikkien aikojen otteluista. Atlanta Falcons näytti marssivan helposti kohti mestaruutta: se johti ottelua peräti 28–3, kun tunnin varsinaisesta peliajasta oli jäljellä enää reilut 17 minuuttia.

Sitten alkoi Patriotsin hurja loppukiri. Ensin 28–28-tasatilanteeseen ja lopulta 34–28-jatkoaikavoittoon.

Kaikkien aikojen comeback, jota johti viisinkertainen Super Bowl -voittaja, lajin kaikkien aikojen suurin pelaaja. Tom Brady.

Nyt Patriotsin pelinrakentaja on väistämättä matkalla jo historialliseen kuudenteen mestaruuteensa, sillä altavastaaja Philadelphia Eagles tuskin pystyy enää pudotuspelien kolmanteen perättäiseen yllätysvoittoon.

Paras yhdestä ottelussa kaikki on tietenkin mahdollista – kuten Patriots viime vuonna osoitti.

Bradya vastaan Philadelphialla on asettaa eliittitason puolustuslinja. Konferenssifinaalissa Jacksonvillen linja näytti, että suuren säkityspaineen alla jopa Brady voi kadottaa pelinsä.

Merkittävässä osassa on myös Patriotsin aivotärähdyksestä kärsineen laitahyökkääjä Rob Gronkowskin pelikunto sekä Bradyn kohuttu peukalovamma. Täydessä iskussa olevaa Brady–Gronkowski-akselia ei nimittäin pysäytä kukaan eikä mikään, mutta nyt Patriotsin hyökkäys saattaa vaipua jopa kuolevaisten tasolle.

Patriotsin puolustus taas ei ole enää parhaiden päiviensä tasolla. Ja vaikka Nick Foles ei olisikaan konferenssifinaalin kaltaisessa iskussa, löytyy Eaglesilta heittopelien vaihtoehdoksi yksi NFL:n tuhoisimmista juoksupeleistä.

Entä jos...?

Ääh. Turha koittaa, Patriots voittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.