Kommentti: Itä–Länsi-valintojen kriteerit muuttuivat, ja nyt pelaamaan pääsevät melkein kaikki parhaat – Kirittärissä osa joutuu silti harmittelemaan

Viime vuosina pesäpallon tähdistöotteluun Itä–Länteen on päässyt monenlaisin perustein. Esimerkiksi viime vuonna mukaan pääsivät valittujen parhaiden lisäksi toukokuun kuukauden pelaajat ja yleisön äänestämät ensikertalaiset. Lisäksi yhteen joukkueeseen pyrittiin ottamaan vain viisi saman seuran edustajaa, ja lukkareita tuli olla vähintään kaksi.

Nyt suuri osa näistä kriteereistä on purettu, mikä on loistavaa. Saman seuran edustajia saa olla kuusi, ja yleisö äänesti otteluihin yksinkertaisesti parhaita pelaajia, ei ensikertalaisia. Pelipaikkakohtaisista valinnoista luovuttiin. Arvo-ottelu palautti arvonsa, kun taitaville ja tehtäväänsä perehtyville valitsijoille annettiin työrauha.

Kenkää voi puristaa enää kiintiö saman seuran pelaajista, vaikka lukua kasvatettiinkin yhdellä. Kirittärien kohdalla kuuden pelaajan kiintiö täyttyi odotetusti kokonaan, ja vieläkin ulkopuolelle jäi Suomen parhaimmistoa. Esimerkiksi Emma Sallinen on saanut odotella valintaa jo pitkään.

Toisaalta ymmärrystä täytyy löytyä myös sille, että Pesäpalloliitto haluaa pitää Itä–Lännen koko Suomen tapahtumana. Sitä paitsi menettäisikö ottelu merkityksensä, jos Itä olisi Kirittäret höystettynä parilla Mansen parhaalla?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.