Kommentti: LeBron James läksi Los Angelesiin – mutta kuka lähtisi Kuninkaalle kaveriksi?

Koripallon MM-karsinnan ensimmäinen vaihe huipentuu tänä iltana, mutta lajin odotetuin lopputulos kuultiin jo varhain aamusta: NBA:n megatähti LeBron James karisti kotiseutunsa Clevelandin pölyt koristossuistaan ja jatkaa huikeaa uraansa Los Angeles Lakersissa.

Jamesin liikkeiden kiinnostavuutta koripallomaailmassa kuvastaa vaikkapa se, että kun hän vuonna 2010 siirtyi Clevelandista Miamiin, paljastettiin siirto urheilukanava ESPN:n 75 minuuttisessa ”The Decision” -erikoislähetyksessä, jota seurasi parhaimmillaan yli 13 miljoonaa ihmistä.

Mutta jos Jamesin kahdeksan vuoden takainen Miamiin läksiminen sai monet shokkiin, oli ”Kuninkaan” siirtyminen Los Angelesiin odotettu lopputulos. Aivan Hollywoodin kupeessa pelaava Lakers kun tarjoaa LeBronille ennennäkemättömät mahdollisuudet hyödyntää kymmenien miljoonien brändiarvonsa.

Markkinadollareiden lisäksi Jamesia kiinnostaa kuitenkin edelleen myös mestaruuksien voittaminen. Lakersin eittämättä lahjakkaan – mutta ennen kaikkea kokemattoman – joukkueen kanssa pelillistä menestystä on tuskin kivikovassa lännessä luvassa ilman uusia siirtoja. Siksi koripallomaailman kuumin kysymys onkin nyt se, kuka liittyy kuninkaan joukkoihin.

Ainakaan se ei ole Paul George, joka teki hieman yllättäen jatkosopimuksen Oklahomaan. Seuraavat vaihtoehdot ovat median mukaan San Antoniossa kiukutellut Kawhi Leonard sekä New Orleansissa viimeksi pelannut mörko, DeMarcus ”Boogie” Cousins.

Uusien, valmiiden supertähtien hankinta edellyttänee kuitenkin Lakersin nuoriso-osaston kauppaamista muualle. Los Angelesissa ollaankin jälleen kerran valmiita myymään tulevaisuus, jotta Staples Centerin parketilla nähtäisiin taas vanha kunnon Showtime Lakers.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .