Konkariurheilijat Ahonen ja Manninen olympiajoukkueeseen – täydennyksiä odotetaan vielä

Esimerkiksi Anne Kyllöseltä kaivataan vielä lisänäyttöjä.

Suomen joukkueeseen Etelä-Korean talviolympialaisiin on valittu nyt 97 urheilijaa. Olympiajoukkueen johtajan Mika Kojonkosken mukaan joukkue voi täydentyä vielä Seefeldin maailmancupin jälkeen. Lisänäyttöjä kaivataan esimerkiksi hiihtäjä Anne Kyllöseltä. Joukkue voi vielä täydentyä 1–4 maastohiihtäjällä tammikuun loppuun mennessä.

Tänään julkistettiin muun muassa alppihiihtäjä Andreas Romarin valinta. Myös 40-vuotiaan mäkihyppääjän Janne Ahosen ja 39-vuotiaan yhdistetyn urheilijan Hannu Mannisen valinnoista kerrottiin.

Freestyle-hiihtäjistä valittiin Joona Kangas, Jimi Salonen ja Jussi Penttala.

Suomalaisia kilpailee 11 lajissa. Kelkkailijoita Suomen joukkueessa ei ole.

– Olympialaisiin on valittu urheilijat ja joukkueet, joilla katsotaan olevan kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua yksilölajeissa 16 parhaan joukkoon ja joukkuelajeissa 8 parhaan joukkoon. Lisäksi mukaan on valittu uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi, Kojonkoski sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.