Donkkeja ja kovia heittoja – Näin suomalainen superlupaus ihastuttaa Yhdysvalloissa

Jyväskyläläisen Markkasen urheiluperheen kuopus, 17-vuotias, Lauri Markkanen ihastutti otteilleen viime viikonloppuna kansainvälisellä Basketball Without Borders -leirillä New Yorkissa. NBA-liigan tähdistöottelun yhteyteen järjestetylle leirille kutsuttiin huippulupauksia ympäri maailmaa. Paikalla oli 39 pelaajaa 23 eri maasta.

211-senttinen Markkanen valittiin leirin tähdistöviisiikkoon. Arvostetun jenkkisivuston draftexpressin.comin mukaan HoNsU-kasvatti erottautui viikonlopun aikana taitotasollaan ja peliälykkyydellään muista pelaajista.

– Hän todisti olevansa muutakin kuin yksiulotteinen heittäjä. Hän hyökkäsi koria kohti ja jakoi muutaman viisaan syötön, sivuston arviossa todetaan.

Lauri Markkanen pelaa tällä hetkellä Suomen kaikkien aikojen koripalloilijan Hanno Möttölän alaisuudessa Helsinki Basketball Academyssa ja opiskelee Mäkelänrinteen lukiossa. HBA-Märsky pelaa miesten ykkösdivisioona B:ssä ja Nuorten Euroopan liigassa, EYBL:ssä.

Viime kaudella hän debytoi  miesten ykkösdivisioonassa BC Jyväskylän paidassa. Markkanen on ilmoittanut tavoitteekseen NBA:n. Sitä ennen kuitenkin moni huippuyliopisto on ollut kiinnostunut Markkasesta. Esimerkiksi Michael Jordanin yliopisto North Carolina on mainittu useissa lähteissä.

Laurin isä, Pekka Markkanen, on Suomen koripallohistorian kovimpia pelaajia ja äiti, Riikka Markkanen (os. Ellonen) on pelannut neljä kautta naisten pääsarjassa sekä kolme naisten maaottelua.

Veljestriosta, keskimmäinen eli Miikka on pelannut urallaan 15 nuorten koripallomaaottelua. Vanhin veljes, Eero, taas pelaa ammatikseen jalkapalloa Espanjassa. Hän siirtyi viime vuonna perinteikkäisen Real Madridin kakkosjoukkueeseen Espanjan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

Katso videolta Markkasen parhaimpia suorituksia leiriltä ja kuinka hänen englannin kielensä sujuu haastattelussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .