Koripallomaajoukkue Markkasen johdolla MM-jatkokarsintaan

Suomi voitti Islannin koripalloilun MM-karsinnan alkulohkovaiheen viimeisessä pelissään 91–77.

Lauri Markkanen takoi 28 pistettä ja Suomi voitti Islannin koripalloilun MM-karsinnan alkulohkovaiheen viimeisessä pelissään 91–77. Samalla varmistui Suomen eteneminen MM-karsinnan toiseen lohkovaiheeseen.

Jatkokarsintalohkossa vastaan tulevat Tshekki, Bulgaria, Ranska, Venäjä ja Bosnia-Hertsegovina. Jatkokarsinnat pelataan syys-, marras- ja helmikuussa, ja kuuden maan jatkokarsintalohkosta kolme parasta pääsee 2019 MM-kisoihin.

Kuumetaudin takia perjantain Tshekki-tappion sivussa ollut Petteri Koponen aloitti vaihtopenkillä ja Jamar Wilson aloitti Suomen pelinjohtajana.

Lauri Markkanen donkkasi Suomen ensimmäisen korin, ja kolmen minuutin pelin jälkeen Suomi johti jo 12–4. Suomen hyökkäyspeli oli avausneljänneksellä tehokasta ja puolustuksessa kotijoukkueen iso pituusylivoima näkyi.

Carl Lindbom oli noussut Suomen aloitusviisikkoon ja upotti ensimmäiset kaksi kolmosyritystään. Avausneljänneksen jälkeen Suomi johti 28–19.

Toisen neljänneksen alussa Islanti repäisi 7–0-kirin ja kavensi tilanteeksi 28–26. Suomi otti aikalisän mutta rytminsä löytänyt Islanti meni 33–34-tilanteessa ensimmäisen kerran johtoon. Sasu Salinin ja Jamar Wilsonin korit kuitenkin palauttivat johdon Suomelle.

Kolmannen neljänneksen alkuun Suomi veti 12–3-nykäyksen (56–44) ja Islannin Martin Hermannsson otti neljännen virheensä. Kolmannellä neljänneksellä Suomi kokeili Islannin omia aseita eli pientä viisikkoa, jossa Koponen, Ilari Seppälä ja Salin pelasivat samaan aikaan takakentällä. Se toimi, ja Koposen kahden kolmosen myötä Suomi johti kolmannen neljänneksen jälkeen 67–58.

Islanti taisteli sinnikkäästi loppuun asti, mutta Suomi piti eron noin kymmenessä pisteessä läpi viimeisen neljänneksen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .