Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen

Yhdysvaltalaisen urheilun ykköspuheenaihe viimeisen vuorokauden aikana on ollut koripallon superlupauksen Zion Williamsonin dramaattinen loukkaantuminen. 18-vuotiaan Williamsonin Nike-merkkisen pelikengän hajoaminen kesken ottelun pakotti urheiluvälinejätinkin reagoimaan.

Pohjoiscarolinalaisen Duken yliopiston riveissä pelaava Williamson on ollut tällä kaudella yliopistokoripallon kuumin nimi, ja hänen odotetaan olevan ensi kesänä NBA:n varaustilaisuuden pomminvarma ykkösvaraus. 201-senttinen Williamson on tehnyt 22,4 pistettä ottelua kohden ja ihastuttanut donkkauksillaan ja isolle miehelle poikkeuksellisella ketteryydellään.

Williamsonin kauden synkin hetki koitti keskiviikkoiltana, kun Duke kohtasi tärkeässä ottelussa North Carolinan. Ottelua oli takana vain 36 sekuntia, kun palloa vapaaheittoviivan tienoilla kuljettanut Williamson kaatui maahan ja alkoi pidellä oikeaa polveaan irvistäen kivusta. Hänen pelikenkänsä oli hajonnut, mikä aiheutti jalan luiskahtamisen.

Superlupaus pääsi nilkuttamaan itse pois kentältä, mutta hänen ottelunsa oli ohitse. Duken päävalmentajan Mike Krzyzewskin mukaan kyseessä on lievä polvivamma, mutta hänen tiedossaan ei ole vielä, kuinka pitkään Williamson on sivussa.

On myös mahdollista, että Williamson jättää kauden kesken, vaikka vamma olisikin lievä. Koska hän on käytännössä varma ykkösvaraus, ei hän välttämättä halua ottaa riskejä ammattilaisuransa suhteen palaamalla kentille liian nopeasti.

Nike: Olemme huolissamme

Ottelua olivat paikan päällä seuraamassa muun muassa presidentti Barack Obama sekä elokuvaohjaaja Spike Lee. Innokkaana koripallofanina tunnettu Obama lähetti Williamsonille paranemistoivotuksensa.

–  Zion Williamson vaikuttaa sekä upealta nuorelta mieheltä että upealta koripalloilijalta. Toivon hänelle pikaista toipumista, Obama tviittasi.

–  Toivottavasti nuori äijä on kunnossa! Hän kirjaimellisesti räjäytti kenkänsä, tviittasi puolestaan NBA-supertähti LeBron James.

Niken osakekurssi laski yhden prosentin verran torstaina tapauksen jälkeen.

–  Olemme tietysti huolissamme ja haluamme toivottaa Zionille pikaista paranemista. Tuotteidemme laatu ja suorituskyky on ensisijaisen tärkeää, Nike lausui tiedotteessa.

–  Vaikka tämä on yksittäistapaus, yritämme selvittää mistä se johtui.

Nike kilpailee tiukasti muiden urheiluvälinevalmistajien kuten Adidaksen kanssa urheilijatähtien sponsorisopimuksista. Keskiviikon tapaus tuskin ainakaan parantaa yrityksen mahdollisuutta solmia sopimus Williamsonin kanssa, kun tämä siirtyy ammattilaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.