Korte kiirehti aitajuoksutrion nopeimmaksi, Neziri iloitsi vauhdistaan

Kauden kotimaista kärkitulosta hallussaan pitävä Annimari Korte piti kotimaan valtikkansa naisten 100 metrin aitajuoksussa Turussa. Korte sijoittui toiseksi ajalla 13,02 Paavo Nurmen kisojen päätöslajissa.

Korte voitti neljällä sadasosalla Nooralotta Nezirin, joka juoksi alkuerässä kauden parhaansa 12,99. Reetta Hurske oli loppukilpailun neljäs, mutta juoksi alkuerässä ennätyksensä 13,04.

–  Olen tyytyväinen, vaikka aika ei olekaan yhtä hyvä kuin viime viikolla Lahdessa. En ole vielä palautunut ennätysjuoksusta ja olen koko viikon käynyt hirveillä ylikierroksilla. Univelkaakin on kertynyt tuntuvasti, Korte selvitti.

Viikko sitten Lahdessa Korte juoksi 12,93 ja jäi Nezirin Suomen ennätyksestä vain 12 sekunnin sadasosaa.

Turussa Neziri oli erittäin iloinen tuloksestaan.

–  Olen yleensä parantanut melkein puoli sekuntia kauden aikana avausjuoksusta, mutta nyt täytyy olla tyytyväinen kolmen kymmenyksen parannukseen. Uskon, että 12,70 on tällä kaudella hyppysissä, Neziri totesi.

Naisten aitajuoksun voiton korjasi USA:n Christina Clemons ajalla 12,85. Alkuerässä Clemons juoksi uudeksi stadionin ennätykseksi 12,58. Miesten pika-aidoissa Elmo Lakka sijoittui viidenneksi kauden kotimaisella kärkiajalla 13,69.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.