Korte kohensi ennätyksensä 12,86:een ja hinasi Hurskeen alle MM-rajan

Pika-aiturit Annimari Korte ja Reetta Hurske sytyttivät savolaisyleisön yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan osakilpailussa Lapinlahdella. Päivän avausstartissa varaslähdön ottanut Korte paransi ennätystään toisessa startissa seitsemän sadasosaa ja juoksi ajallaan 12,86 vain kahden sadasosan päähän Tokion 2020 olympialaisten tulosrajasta.

–  Harjoitusleirin perusteella osasin odottaa ennätystä, mutten löydä juoksusta oikein mitään hyvää, Korte ihmetteli.

–  Lähdön ja koko alun pitäisi olla terävämpi. Lopussa taas menin päin aitoja ja rytmi hajosi, 31-vuotias Helsingin IFK:n juoksija jatkoi.

Nooralotta Nezirin nimissä oleva Suomen ennätys jäi Kortteelta enää viiden sadasosan päähän.

Pari askelta Kortteen perässä Hurske sai viimein haluamansa. Juuri sallittu myötätuuli, kaksi metriä sekunnissa, auttoi 24-vuotiaan Tampereen Pyrinnön juoksijan aikaan 12,97 ja sadasosalla alle Dohan syyskuisten MM-kisojen tulosrajan, jota Hurske on jahdannut koko alkukauden.

–  Nyt on todella hyvä fiilis, kun raja alittui viimein ja olosuhteetkin olivat puolellani. Juoksu ei tuntunut erityisen hyvältä. Kun raja on nyt rikottu, saan toivottavasti seuraavaan juoksuun Joensuussa myös lisää rentoutta, omaa ennätystään kahdella sadasosalla parantanut Hurske pohti.

Tokion rajasta seuraava maali

Myös Korte jatkaa kilpailukauttaan ensi keskiviikkona Joensuussa.

–  Odotan pystyväni Tokion rajaan. Tämä juoksu vahvisti käsitystäni siitä, että 12,84 alittuu kyllä, kun saan kaiken kohdalleen, Korte korosti.

Myös Hurske lupaili vielä parempaa. Myötätuulessa kahdesti tällä kaudella 12,86 juossut Hurske yllättyi Lapinlahden loppuajastaan.

–  Ensimmäisessä juoksussa (13,16) lähtöni oli varmasti koko kauden huonoin, eikä toinenkaan tuntunut onnistuneelta. Toivottavasti seuraavalla kerralla pystyn haastamaan Annimariakin kunnolla, Hurske suunnitteli.

Kuuro kiusasi seiväsmiehiä

Miesten seiväshypyssä Urho Kujanpää taivutti viiden sentin päähän kauden kotimaisesta kärkituloksesta. 540:n ylitys ensimmäisellä antoi lupauksia paremmasta, mutta sadekuuron aiheuttama tauko osui hankalaan paikkaan.

–  Oikein kukaan meistä kärkimiehistä ei enää tauon jälkeen saanut rytmistä kiinni. Kunto alkaa löytyä ja kun vain pääsisi hyppäämään hyvissä olosuhteissa, 560 voisi kääntyä kohta, Kujanpää pohdiskeli.

Tampereen Pyrinnön hyppääjän kevättä sotkivat jalkavaivat, mutta hän ei ole haudannut ajatusta Dohan MM-rajan 571 ylityksestä, vaikka se vaatisi oman ennätyksen parantamista 16 sentillä.

–  571 on paljon, muttei mahdotonta. Kun puhutaan tuloksesta selvästi oman ennätyksen yläpuolella, pitää päästä hypyn eri osa-alueilla seuraavalle tasolle, 22-vuotias Kujanpää muistutti.

Ruuskanen odotti paljon enemmän

Dohan MM-kisoihin jo valittu keihäsmies Antti Ruuskanen odotti hyvien harjoitusviikkojen jälkeen kunnon tulosta. Sateen kiusaamassa kilpailussa Pielaveden Sammon heittäjän paras kantoi kuitenkin vain 77,42 metriä ja riitti kolmanteen sijaan Liettuan Edis Matuseviciuksen (78,15) ja Latvian Catis Cakssin (77,81) jälkeen.

–  Vika oli miehessä. Kyllä tuollaisessakin kelissä on pitkälti yli 80 metriä heitetty. Odotin itseltäni paljon enemmän, mutta tällaista urheilu välillä on. Verryttelyn varovaisuus jäi päälle myös kilpailuun, kauden parhaallaan 85,15 heittänyt Ruuskanen tuumi.

Savolaiskonkarin kilpailukausi jatkuu ensi keskiviikkona Joensuussa, eikä 35-vuotias heittäjä ollut huolissaan kunnostaan.

–  Alla on niin hyvä harjoitusjakso, että toiveet olivat korkealla. Tiedän kokemuksesta, ettei tätä kilpailua kannata jäädä murehtimaan. Jo seuraavalla yrittämällä keihäs voi kaartaa aivan eri lukemille. On kiva päästä Joensuussa haastamaan Kirtiä, Ruuskanen viittasi m

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.