Kotikisa antoi nostetta, Niskanen ja Hakola pariviestin mitalijahtiin Seefeldiin

Pariviestin MM-mitali kuumottaa Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan tämän talven arvokisasuunnitelmissa. Kaksikko haki sunnuntaina Lahdesta enteitä Seefeldiin, jossa pariviesti hiihdetään 24. helmikuuta.

–  Tämä oli meille hyvä testi. Meillä on saumoja, Niskanen tuumasi kaksikon hiihdettyä maailmancupissa kolmanneksi.

Kotiyleisö oli selvästi tullut Salpausselän katsomoon miesten hiihtofinaalin takia. Katsomosta kaikuivat Iivo- ja Rise-huudot, palkintojenjaon jälkeen nimikirjoitukset kelpasivat, kännykkäkamerat räpsyivät ja onnekkaimmat pääsivät heittämään ylävitoset sankariensa kanssa.

Hakola oli tuomassa Suomea kisan kakkoseksi, mutta aivan lopussa Norjan kakkosjoukkueen ankkuri Eirik Brandsdal kiilasi ohi. Suomen varmalta näyttänyt kakkossija vaihtui kolmossijaksi kuuden sekunnin sadasosan erolla.

–  Katsoin takasuoralla, että on rakoa, mutta ei sitten enää ollutkaan rakoa. En nähnyt häntä (Brandsdal) ennen kuin hän oli jo rinnalla. Kyllähän hän vähän yllätti, Hakola kuvasi loppuhuipennusta.

Hakolaa sijoituksen himmeneminen ei suuremmin haitannut. Hän nousi maailmancupissa ensi kertaa palkintopallille, sillä henkilökohtaisissa kisoissa kolmen parhaan joukkoon yltäminen ei ole vielä onnistunut.

Hakola laittoi Kläbolle haastetta

Hakola sairasteli Imatran SM-hiihtojen ja Lahden maailmancupin välissä neljän päivän lievän flunssan. Tauti ei vienyt kuntoa, sillä Hakola pysyi ankkuriosuudellaan hyvin Norjan tähden Johannes Hösflot Kläbon perässä.

Kläbo teki ratkaisevan eron viimeisen nousun päällä lykkimällä muutaman metrin karkumatkalle.

–  Ne Johanneksen potkut ovat yllättävän teräviä, Hakola naurahti, mutta oli tyytyväinen omaan ylämäen hiihtonsa.

Kläbon kanssa viestiä vei Emil Iversen, jonka kanssa kolaroimisesta Niskasella on kokemusta Lahden MM-laduilta 2017. Silloin Suomen tuloillaan oleva MM-kulta vaihtui pronssiin, kun Niskanen kilpaili Sami Jauhojärven kanssa.

Norja otti Lahdessa kaksoisvoiton, mutta Seefeldissä kukin maa saa pariviestiin vain yhden joukkueen. Niskanen laski MM-kisoja ajatellen, että Venäjä saa arvokisoihin Aleksandr Bolshunovin avulla kovemman joukkueen kuin mikä Lahdessa oli, ja myös Ruotsi on vahva.

Lahdessa Venäjä oli neljäs, Ruotsi viides ja Italia kuudes.

Ruotsin naisten ykkösjoukkue lykki voittoon

Ruotsin Ida Ingemarsdotter ja Maja Dahlqvist voittivat maastohiihdon maailmancupin naisten parisprintin. Ruotsalaiskaksikko kukisti Norjan ykkösjoukkueen Tiril Udnes Weng/Maiken Caspersen Falla 1,84 sekunnin erolla.

Suomen kakkosjoukkue Johanna Matintalo/Anne Kyllönen oli viides ja Suomen ykkösjoukkue Kerttu Niskanen/Anita Korva seitsemäs.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomalaiset voittoon maailmancupin parisprintissä: Eero Hirvonen kyykytti kirissä