Kotimainen keihäskausi käynnistyi Jyväskylän Harjulla – Julia Valtaselle oma ennätys ja 19-vuotiaiden maailmantilaston kakkossija

Kotimainen keihäskausi alkoi tänään Jyväskylässä kilpailtavalla kisalla, ja ensimmäisenä helteisellä Harjun kentän keihäspaikalla olivat naiset. Kisan voittoon heitti viime vuoden SM-hopeamitalisti, Rauman Urheilijoiden 19-vuotias Julia Valtanen tuloksella 57,84, joka on Valtasen ennätys. Viime kesän Kalevan Kisoista peräisin ollut oma ennätys koheni hieman yli kolmella metrillä.

Valtasen tulos on sekä 19-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilaston että 19-vuotiaiden kuluvan vuoden maailmantilaston kakkostulos.

– Kyllä odotukset ovat, että tulisi pitkiä heittoja jokaisessa kilpailussa, ja myös sitä toivoisin, että 60 metriä tulisi, Valtanen sanoi tiedotteessa.

Valtanen heitti parhaansa kisan neljännellä kierroksella ja ohitti kärkisijoja pitäneen Turun Urheiluliiton kaksikon Jatta-Mari Jääskeläisen ja Sanne Erkkolan. Jääskeläisen tulos kauden avauksessa oli 55,86, ja Erkkola heitti ennätyksensä 55,58. Päälle 50 metrin kiskaisi lisäksi Gamlakarleby IF:n Minna Hollanti (50,62).

Miesten kilpailu on parhaillaan menossa. Viime kauden 80-metriläisistä mukana on Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.