Kotitaika kesti myös Kauhajoella – Karhu Basket tasoitti Korisliigan finaalisarjan Salon Vilpasta vastaan

Kotihallissa on taikaa. Kauhajoen Karhu Basketin kannattajat hihkuivat miesten Korisliigan finaalisarjan tasoihin kannustamalla joukkueen 85–79-kotivoittoon Vilppaasta keskiviikkona. Sarja jatkuu tasatilanteesta 1–1 lauantaina Salossa.

Joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa on juhlinut vain kotijoukkue, ja niin juhli keskiviikkonakin. Runkosarjassa molemmat voittivat kaksi kertaa kotiparketillaan, ja molemmat ovat nyt voittaneet finaalisarjan ensimmäiset kotiottelunsa.

Kotiyleisö on antanut molemmille joukkueille sen kuuluisan kuudennen kenttäpelaajan.

– On mahtavaa pelata tällaisen yleisön edessä, hehkutti 22 pistettä pussittanut Karhu-tähti Flenard Whitfield.

Karhu tuli kotihalliinsa vahvalla menolla pitäen vieraat koko ajan vähän jäljessä. Vilpas löysi tehojaan vasta toisella neljänneksellä nuoren Aatu Kivimäen johdolla, mutta tauolle mentiin Karhun niukassa johdossa.

Toisen jakson ensimmäinen neljännes oli Karhun näytöstä, kun isännät painelivat parhaimmillaan jo 15 pisteen karkumatkalle.

 Whitfieldin lisäksi Karhua kantoivat takamies Bojan Sarcevic (14/9/8) ja laituri Rene Rougeau (14/8/6). Kolmannen neljänneksen jälkeen Vilppaan voitto ei näyttänyt enää kovin todennäköiseltä, vaikka vierailla olikin paikkansa tulla peliin mukaan.

– Minusta meillä oli peli koko ajan hanskassa. Puolustuspelimme oli parempaa kuin viime ottelussa, ja me saimme nopeat hyökkäykset toimimaan. Siitä se ero tällä kertaa syntyi, kertasi Karhun Henri Kantonen.

Vilpas jäi Kauhajoella kauas avausottelun tasostaan. Etenkin kolmen pisteen heitoissa jäi paljon parannettavaa. Muun muassa Mikko Koivisto hukkasi kuusi kolmen pisteen yritystä. Kokenut takamies saalistikin ottelussa vain yhden pisteen.

– Ei me monessakaan ottelussa heitetä 4/36. Siinä oli 20–25 aika vapaata heittopaikkaa. Ne heitot pitäisi heittää itseluottamuksella, harmitteli Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.