Kouvottaret riepotteli siipirikkoa Huimaa

Kouvottaret–Huima 119-45 (36-11, 18-12, 33-7, 32-15)

Naisten Korisliigassa Äänekosken Huima matkusti keskiviikkona Kouvolaan Kouvottarien vieraaksi. Ottelun lopputulos ei jättänyt mitään epäselvyyttä joukkueiden paremmuudesta, kun eroksi jäi lopulta murskaavat 74 pistettä.

Herhiläiset pelasivat ottelun kuudella pelaajalla. Heta Äijänen oli matkassa, mutta ei kyennyt kentälle ja edelleen kipeänä olevan Kenya Robinsonin lisäksi Huimalta puuttuivat Riina Kärkkäinen, Mimmi Peuhkurinen ja Venla Liimatainen. Lisäksi Emmi-Julia Paajanen joutui olemaan toisella puoliajalla pitkän pätkän sivussa satutettuaan itseään.

Ottelu ratkesi jo avausjaksolla, kun kouvolalaiset veivät Huimalta palloa kuin lapselta tikkaria, ja juoksivat helppoja koreja toiseen päähän. Koko ottelussa Kouvottaret tekivät herhiläisten 34 menetyksestä 51 pistettä. Vierasjoukkueen taistelu ei kuitenkaan loppunut missään vaiheessa, vaikka ero taululla kasvoi tasaisesti koko ajan.

–Pelaajat halusivat itse pelata miespuolustusta pelin loppuun saakka, ja se lämmitti. Pieni juttu, mutta kertoo siitä että pelaajat itsekin ymmärtävät että tulos taululla kertoo vähemmän kuin se miten me suhtaudutaan jokaiseen yksittäiseen hetkeen kentällä, valmentaja Juuso Sainio miettii.

Huiman taistelun ilmentymä oli Lotta Kymäläinen, joka pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen 16 pistettä. Pisteistä puolet tuli viimeisellä jaksolla, vaikka nuori pelaaja oli silmin nähden puhki joutuessaan painimaan Kouvottarien isojen pelaajien kanssa läpi pelin.

Kouvottaret: Layne Murphy 27/5/8 riistoa, Ulriikka Latvala 9/5/6 syöttöä, Ulriikka Nuolikoski 11/1, Brittany Carter 28/3/7 syöttöä/7 riistoa, Tuulia Marttinen 4/5, Veera Välimaa 8/6, Kaisa Lind 4/4, D’Asia Chambers 6/5, Roosa Frimodig 9/2, Hanna Aho 11/1, Martika Partanen 2/1.

Huima: Emmi-Julia Paajanen 3/2, Inka Åkerlund 2/2, Lotta Kymäläinen 16/6, Henna-Riikka Paajanen 0/7, Emma Virtanen 13/5, Vilma Suomi 11/4.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .