Kova tuuli hyydytti Keuruulla – Jalkavammasta toipunut Petäjäveden Eemil Helander jahtasi nuorten EM-kisarajaa 3000 metrillä

Keuruun Kisailijoita hiihtäjänä edustava, mutta Jyväskylän Kenttäurheilijoiden paidassa juoksijana kilpaileva Petäjäveden Eemil Helander yritti alittaa alle 17-vuotiaiden EM-kisarajaa 3000 metrillä Keuruun juhannuskisoissa perjantaina. Helander sijoittui matkalla HKV:n Panu Jantusen jälkeen toiseksi, mutta aika painui lukemiin 8.46,1. EM-rajan rikkomiseen olisi vaadittu 8.35:n alitusta.

– Etusuoralla oli paljon vastatuulta ja se vaikutti aika paljon. Aika alussa jo huomasin, että tuohon tuuleen ei pysty niin kovaa juoksemaan, Helander sanoi.

Helander johti 3000 metrin kilpailua alussa, mutta taipui selvästi Jantuselle, jonka voittotulos oli 8.43,37.

– Etureiden kanssa on ollut ongelmia, enkä ole päässyt kuukauteen juoksemaan. Tauko näkyi vielä selvästi juoksussa, Helander sanoi.

Juoksuradoilla Helanderin päämatka on 2000 metrin esteet ja sille matkalle hän uskoo EM-kisapaikan Unkarin Györiin heltiävän helpommin. Helander yrittää kisalippua Jämsän estekarnevaaleilta ensi viikolla.

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen voitti naisten kiekkokisan tuloksella 53,66.

– Ei näin kylmä keli ole mulle optimaalinen. Tykkään lämpimistä keleistä, kevään Australiassa harjoitellut Sipponen sanoi.

Sipponen on heittänyt Australiassa 56,15 metriä, joten Berliinin EM-kisojen tulosraja on ylitetty.

– Heitot aukesivat verkkoon, Sipponen totesi perjantain suorituksista.

Sipposen mukaan harjoituksissa heitot ovat olleet lupaavia. Keuruulla Sipposen pisin heitto lensi 55 metriä, mutta kiekko putosi sektorin ulkopuolelle.

 

Miesten pituuden vei nimiinsä Laihian Lujan Antti Tuomela tuloksella 722. Tuomela tavoitteli nuorten MM-kisojen tulosrajan 735 ylitystä.

– Hyvä ja tasainen sarja, mutta piikki jäi puuttumaan. Hypyssä on vielä pientä teknistä viilausta. Lantiota pitäisi ojentaa paremmin ylös ja alas ja ponnistaa loppuun asti, sanoi 19-vuotias Tuomela, joka saattaa yrittää tulosrajan ylitystä vielä Saarijärven juhannuskisoissa sunnuntaina.

JKU:n Tuomas Rouvali sijoittui pituuskilvassa toiseksi tuloksella 716.

Kaisa Kymäläisen tähtäimessä oli Berliinin EM-kisojen tulosraja 16,50 naisten kuulantyönnössä. Kymäläinen voitti kisan tuloksella 15,58.

– Kaksi viimeistä heittoa mitattiin ihan väärästä paikkaa. Ne olivat 20 senttiä pidemmät, Kymäläinen sanoi tuohtuneena.

– Minä en niitä nähnyt, mutta kolme henkilöä oli sitä mieltä, hän jatkoi.

Kymäläinen oli toki tyytyväinen voittotulokseensa, vaikka EM-raja ei rikkoutunutkaan.

– Ihan ok tulos näihin olosuhteisiin. Paljon olisi ollut vielä varaa parantaa, Kymäläinen sanoi.

 

Miesten kiekkokisan voitti porilainen Juha Lahdenranta tuloksella 55,17.

– Kolme ekaa heittoa oli hyviä, mutta sitten rupesi hiipumaan. Olosuhteet olivat niin hyvät, että heitot menivät yliyrittämiseksi, Lahdenranta viittasi roimaan vastatuuleen.

– Mutta tyytyväinen olen. En ole viiteen vuoteen ylittänyt 55 metriä kilpailussa, Lahdenranta jatkoi.

Keuruun Kisailijoiden Veikko Laitinen sijoittui kolmanneksi tuloksella 48,83.

– Vaikeaa oli. Vasen jalka ei nostanut lopussa ja heitot jäivät mataliksi, Laitinen totesi.

JKU:n Sini Toivola voitti naisten 100 meriä ajalla 13,16. Ähtäri Neea Puskala oli toinen ajalla 13,28.

Anne-Mari Lehtiö vei nimiinsä naisten pituuden tuloksella 606. Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff jäi toiseksi viiden sentin erolla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .