Kreikan koripallo-osakkeet Suomea paremmat

Kreikan koripallomaajoukkueen sponsori on euromaiden velkakriisiin sopivasti Eurobank, mutta koripallokentällä kreikkalaisten taseet olivat tänään suomalaisia paremmat. Kreikka nujersi Suomen koripalloilun EM-kisojen alkulohkon ottelussa 81-61.

- Kreikka näytti mikä on maailmanluokan joukkueen ja haastajan ero, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi.

- He pelasivat yksinkertaista, kaunista koripalloa.

Kroatia-pelin tavoin Suomi hävisi levypallot selvästi (27-41). Suomen aggressiivinen joukkuepuolustus on selvästi vastustajien tiedossa, ja ajoittain Kreikka pääsi nopeilla poikkikentän syötöillä vapaisiin heittopaikkoihin tai donkkeihin Kroatian tapaan.

- Ei me tätä peliä heittämällä hävitty, vaan korien alla, Dettmann sanoi ja muistutti sekä Kroatian että Kreikan menettäneen pallon yli 20 kertaa Suomea vastaan.

Suomen tehopelaaja oli Petteri Koponen (21), joka upotti kolmoset tarkasti (4/6), mutta osui heikommin kaaren sisältä (4/11).

Suomen mahdollisuudet jatkopeleihin ovat kuitenkin yhä elossa. Kaksi tai kolme voittoa voi riittää jatkopaikkaan C-lohkon kolmen parhaan joukossa.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.