Krista Tervo, 21, laittoi uusiksi lähes 20 vuoden takaisen ennätyksen – "Olen sitä mieltä, että oli jo aikakin"

Jo viime kaudella Jyväskylässä oman ennätyksensä heittänyt moukarinheittäjä Krista Tervo teki vihdoin sen, mikä oli ollut tuloillaan pitkään. Tervo villitsi Harjun katsomon ja kiskoi viimeisellä heitollaan Mia Strömmerin hallussa vuodesta 2001 olleen Suomen ennätyksen uusiin lukemiin 70,18.

– Tämä merkitsee minulle todella paljon. Olen sitä mieltä, että oli jo aikakin heittää se 70 metriä, Tervo sanoi onnellisena kisan jälkeen.

Viime kesänä Tervo kertoo ottaneensa Suomen ennätyksen suhteen vielä rennosti.

– Nyt ajattelin, että tänä kesänä se tulee. Mukavaa, että tuli sitten jo näin alkukesästä, hän sanoi.

Karhulan Katajaisia edustava Tervo kertoi, että hän ei ole vielä harjoituksissakaan heittänyt yli 70 metrin. Itse ennätysheiton Tervo arvioi olleen lähes täydellinen, mutta parannettavaakin löytyy aina.

– Sain sinne sen oikeanlaisen rentouden loppuun asti mutta sain samaan aikaan kiihdytettyä vauhdin, hän analysoi heti heiton jälkeen.

Ennätysheitto tuli vasta Tervon viimeisellä kiskaisulla. Jo sitä ennen 21-vuotias heittäjä oli tyytyväinen tasaiseen sarjaansa, johon mahtui jo yksi heitto yli 68 metrin.

– Toisaalta koko aika tuntui, että voisi tulla vielä pidempikin.

 

Miesten pituushypyn kenties odotetuin tähti oli kakkoslajissaan kilpaillut kolmiloikan SE-mies Simo Lipsanen. Vaikka Lipsanen hyppäsi oman ulkoratojen ennätyksensä 7,65, ei mies ollut täysin tyytyväinen otteisiinsa.

– Halliennätykseni on 7,76, ja sitä haettiin. Siitä jäätiin, Lipsanen totesi.

Lipsanen haluaa kilpailla välillä myös pituushypyssä, sillä hänen mukaansa se palvelee päälajia mainiosti.

Pituushypyllä kolmiloikkaaja hakee lajisuorituksia, juoksua ja ponnistusta kovassa vauhdissa.

– Lajit ovat loppupeleissä samankaltaisia. Ja se on mielellekin kiva päästä välillä hyppäämään pituutta, hän sanoi.

Lipsasella on jo lippu Dohan MM-kisoihin, joten hän voi kilpailla kesän turvallisin mielin. Miesten pituushypyn voitti Roni Ollikainen tuloksella 7,68.

 

Miesten moukarinheitossa kärkisijat valuivat ulkomaille, kun väännön voitti Ukrainan vasta 18-vuotias Myhaylo Kokhan tuloksella 75,42. Toiseksi selviytyi brittein Nick Miller, joka oli muun muassa Lontoon MM-kisoissa 2017 kuudes.

Tuomas Seppäselle tarjottiin tilaisuutta ottaa hallitsevan moukarinheiton olympiavoittajan päänahka, kun Tadzikistanin Dilsod Nazarov jäi kisan kolmanneksi tuloksella 74,81. Seppänen jäi kauden parhaastaan kahdeksan senttiä ja heitti 73,02.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .