Kristiina Mäkelä karsiutui kolmiloikan loppukilpailusta

Mäkelän parhaaksi tulokseksi karsinnassa jäi ensimmäisellä kierroksella syntynyt 13,92.

Lähes olemattomalla kilpailutuntumalla Lontoon MM-kisoissa kilpaillut Kristiina Mäkelä juuttui kolmiloikan karsintaan lauantaina. Mäkelä sai silti todistettua vahvat kilpailijanominaisuutensa ponnistamalla heti ensi yrityksellään kauden kotimaisen kärkituloksen 13,92.

Tulos riitti 26 kilpailijan joukossa 16. sijaan. Viimeinen loppukilpailupaikka heltisi tuloksella 14,07.

– Ensimmäinen yritys oli hyvä ja siitä jäi fiilis, että siitä on hyvä alkaa rakentaa kilpailua, mutta muut yritykset eivät onnistuneet. Ne olivat teknisesti repaleisia, tulin joko huonossa asennossa lankulle tai loikat pettivät, Mäkelä tiivisti yrityksensä.

Polvileikkauksessa keväällä käynyt Mäkelä aloitti kilpailukautensa vasta Seinäjoen Kalevan kisoissa heinäkuun lopulla. Sen takia hän joutui Lontooseen seitsemän kilpailuhypyn tuntumalla.

– Olen hyvässä kunnossa. Tunnen, että minulla on vara parempaan, mutta jaloista puuttuu vielä viimeinen tatsi ja terävyys, kun iskutusta on tullut niin vähän, Mäkelä totesi.

– Loikista puuttuu teho tai ne eivät pysy hallinnassa. Tänään tekniikka hajosi heti, kun annoin vain mennä.

Kauden paras koheni 15 sentillä

Mäkelä kohensi Lontoossa kauden parastaan 15 senttiä. Se ei riittänyt loppupaikkaa tosissaan tavoitelleelle urheilijalle.

– En ole tyytyväinen. Tiedän, että tavoittelin tällä kilpailutuntumalla paljon, mutta toivoin parempaa.

Mäkelän vasta alkanut kilpailukausi jatkuu ainakin Ruotsi-ottelussa. Lontoon karsinnan jälkeen hän ei tiennyt vielä, mitä muuta hänellä on ohjelmassaan.

– Katsotaan, mitä on tarjolla ja mihin lähden.

Mäkelä, 24, kilpaili Lontoossa kahdeksansissa arvokisoissaan, kun mukaan lasketaan myös hallikisat. Hänen parhaita saavutuksiaan ovat olympialaisten 12. sija, EM-kisojen yhdeksäs sija ja MM-hallikisojen kuudes sija.

MM-kisoissa Mäkelä ei ole vielä yltänyt loppukilpailuun. Pekingin MM-kisoissa 2015 hän oli paras karsiutuja sentin erolla finaalipaikkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Historian nopein jättää jäähyväiset

Täysi stadion sai haluamansa: Farah juhli huutomyrskyssä

Lontoon yleisurheilun MM-kisoissa ratkotaan miesten 100 metrin mestaruus

Suomensukuinen Ståhl säväytti MM-kisoissa: "Hän näytti, miten upeassa kunnossa on"

Pajulahti jäi pituushypyn loppukilpailun ulkopuolelle