Kristiina Mäkelä loikki halli-SE:n Madridissa – kaikkien aikojen suomalaistulos jäi sentin päähän

Kristiina Mäkelä on tehnyt kolmiloikan halli-SE:n. Mäkelä ponnisti perjantai-iltana Madridissa Suomen ennätykseksi 14,38.

Tulos jää vain sentin Heli Koivulan vuonna 2003 tekemästä ulkoratojen Suomen ennätyksestä.

Aiempi halli-SE oli 26-vuotiaan Mäkelän omissa nimissä ollut 14,20, johon hän ylsi sekä 2015 että 2016. Mäkelän oma ulkoratojen ennätys on viime kesän Kalevan kisoissa tehty 14,31.

Mäkelä rikkoi aiemman halli-SE:n Madridissa peräti kolme kertaa, sillä ennätysloikkansa lisäksi hän kirjautti myös tulokset 14,31 ja 14,28. Paras tulos syntyi kolmannella hypyllä.

–  Läksin kisaan sellaisella ajatuksella, että hyppään tosissaan kovaa, mutta rennosti. En lähtenyt revittelemään ja paransin hyppyä koko ajan, Mäkelä kertoi Urheiluliiton nettisivuilla.

–  Ensimmäiset kolme kierrosta meni hyvin. Sitten oli vähän ongelmia lankulle tulossa. Läksin pikkuisen harppomaan, mutta kaksi viimeistä hyppyä menivät taas hyvin, kun juoksu oli kunnossa. Viimeinen oli oikeastaan kaikkein tasapainoisin hyppy, mutta meni pikkuisen rikki.

Madridin kilpailussa Mäkelän SE-loikka riitti viidenteen sijaan. Kisan voitti hallitseva maailmanmestari Venezuelan Yulimar Rojas tuloksella 14,92.

Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen oli kilpailuun tyytyväinen eikä yllättynyt tuloksista.

–  Tämä oli odotettu tilanne. Mentiin juoksun kautta ja nyt juoksu kulki, jolloin hyppääminen on helpompaa, Sallinen sanoi.

Sallinen uskoo, että nappionnistumisella ennätys voi kohentua vielä selvästi.

–  Se pidempi hyppy roikkuu ilmassa, mutta nähtäväksi jää, syntyykö se kilpailutilanteessa hallikauden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.