Kuikka käveli SE:n ja MM-tulosrajan Euroopan cupissa

Tiia Kuikka on kävellyt 50 kilometrillä Suomen ennätyksen 4.29.25 Liettuassa. Kuikan Euroopan cupissa kävelemä aika rikkoo myös Dohan MM-kilpailujen tulosrajan 4.30.00.

–  Tiian kävely sujui ennakkosuunnitelman mukaan. Hänen oli tarkoitus kävellä nousujohteisesti, ja ensimmäinen kymppi olikin hitain, Urheiluliiton valmentaja Jani Lehtinen kertoi puhelimitse Liettuasta ja kehui Kuikan kisaa kaikin puolin tasapainoiseksi.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Kuikka sijoittui Alytusissa 14:nneksi. Voittajaksi käveli Italian Eleonora Giorgi Euroopan ennätyksellä 4.04.50.

Kuikan entinen 50 kilometrin SE oli 4.32.43 viime toukokuulta Kiinassa. Dohassa pitkä kävelymatka on viimeistä kertaa naisten arvokisaohjelmassa, ja miesten arvokisaohjelmasta se poistuu ensi vuoden Tokion olympialaisten jälkeen.

Liettuan Euroopan cupissa Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala tavoitteli Dohan MM-rajaa 3.59.00, mutta ei onnistunut. Ojalan vauhti putosi 18 kilometrin jälkeen, ja hän keskeytti 45 kilometrin jälkeen. Matkan voitti vuoden 2017 maailmanmestari, ranskalainen Yohann Diniz kisaennätyksellä 3.37.43.

Ojalalla ei ole Dohaan oikeuttavaa tulosrajaa. Lehtisen mukaan kesäkuussa Yhdysvalloissa on 50 kilometrin kisa, mutta vielä ei ole varmaa, matkustaako Ojala sinne yrittämään MM-kisatulosta.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partasen oli määrä kilpailla iltapäivällä 20 kilometrin kilpailussa, mutta Lehtisen mukaan hän jäi pois vatsaongelmien takia. Partasella on jo Dohan MM-kisoihin ja Tokion olympialaisiin oikeuttava tulos. Partanen käveli maaliskuussa Slovakiassa ajan 3.46.54.

Naisten 20 kilometrillä on mukana Espoon Tapioiden Enni Nurmi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.