Kuivisto ja Tervo saivat kutsun Dohan MM-yleisurheiluun

Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto ja moukarinheittäjä Krista Tervo täydentävät Suomen joukkuetta yleisurheilun MM-kilpailuissa, jotka alkavat 27. syyskuuta Qatarin Dohassa. He saivat Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta IAAF:ltä kutsun kisoihin tilastorankingin perusteella.

Kuivisto sai kutsun 1  500 metrille, jonka hän on tänä vuonna juossut 4.09,25. Kuivisto ennakoi MM-kisapaikkaa ja lopetti MM-tulosrajojen tavoittelun Ruotsi-ottelun jälkeen.

–  Jos olisin jatkanut tulosrajojen jahtaamista ja mennyt sitten MM-kisoihin, olisin todennäköisesti ollut siellä aika väsynyt, harjoitteluun keskittynyt Kuivisto sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kuivisto on harjoitellut Pajulahdessa ja hyödyntänyt siellä alppimajaa. Hän on tyytyväinen vireeseensä ja viimeistelee kuntonsa kotimaassa.

–  Tarkoitus on juosta kotimaassa vielä muutama harjoituskisa tai paremminkin testijuoksu, Kuivisto kertoi.

Tällä kaudella moukarissa Suomen ennätyksen 70,18 heittänyt Tervo osasi hänkin odottaa kutsua MM-kisoihin, mutta odottaminen tuntui pitkältä.

–  Iso kivi vierähti sydämeltä, Tervo ilahtui MM-kisapaikan varmistumisesta.

Hän on harjoitellut kovaa, antanut välillä kehonsa palautua ja treenaa vielä viikon kovaa.

Tervo pääsee ensi kertaa yleisen sarjan maailmanlaajuisiin arvokisoihin. Viime vuonna hän kilpaili EM-kilpailuissa Berliinissä ja heitti aiemmin tänä kesänä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä kuudenneksi.

–  Tavoitteena on päästä Dohassa omalle hyvälle tasolle, ja tietysti tavoittelen finaalipaikkaa, Tervo ennakoi.

Eilen IAAF:n kutsulla MM-kisapaikan saivat pituushyppääjä Taika Koilahti ja seiväshyppääjä Wilma Murto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.