Kultaa! JPS on jääpallon suomenmestari – katso video voitonjuhlista

Jyväskylän JPS on jääpallon suomenmestari.

Dramaattinen jääpallofinaali sai jyväskyläläisittäin riemukkaan päätöksen. Saku Hämäläinen upotti 5-4-voittomaalin Veiterän verkkoon, kun jatkoaikaa oli pelattu alle kaksi minuuttia. Maali syntyi kulmalyönnistä. Hämäläinen tykitti pallon Veiterän maalin ylänurkkaan.

Samalla tuli päätökseen JPS:n pitkä mestaruuden metsästys, sillä kyseessä on seuran ensimmäinen jääpallon Suomen mestaruus.

Riemulla ei näyttänyt olevan rajoja, JPS:n kapteeni Tuomas Rintala pääsi nostamaan mestaruuskannun yhdessä kokeneiden Mikko Rytkösen ja Atte Hännisen kanssa joukkueen ja runsaslukuisen JPS:n fanijoukon edessä. Rytkösen pitkä ja ansiokas ura on näillä näkymin päättymässä riemukkaimmalla mahdollisella tavalla - Suomen mestaruuteen.

Aiemmin JPS:llä oli yksi SM-hopea ja yksi SM-kulta. Junioreissa JPS sen sijaan on niittänyt menestystä jo aiemmin. Ylen lähetyksessä spekuloitiinkin jo, onko Jyväskylään syntymässä jopa uusi jääpallodynastia.

– JPS:ssä on tehty erinomaista juniorityötä jo noin viidentoista vuoden ajan, Jyväskylän jääpalloilun vahva taustavaikuttaja Esko Tammilehto muistutti Yle Areenan lähetyksessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .