Kuosmanen paini taas EM-pronssia – "Käteni olivat jäykät kuin sementtipölkyt"

Helsingin Hakan pätevä pystypainija Elias Kuosmanen paini EM-pronssia edellisvuoden tapaan. Nyt Kuosmanen kukisti mitalin saadakseen Azerbaidzanin Orhan Nurijevin.

Kuosmanen nosti ja käänsi Nurijevin näppärästi mattoon, mutta johtoon päästyään Kuosmanen hieman passivoitui, josta syystä Nurijevia hyvitettiin. Mutta Kuosmasen etumatka piti. Lopputulokseksi jäi Kuosmasen 97-kiloisten pronssivoitto suorituspistein 3–2.

Kuosmanen paini taktisesti hyvin, pienellä riskillä, mutta suunnitelma piti.

–  Minulla oli lauantaina neljä kovaa matsia ja se aiheutti sen, että pronssimatsiin mennessä käteni olivat jäykät kuin sementtipölkyt. Päätin kuitenkin keskittyä levollisesti omaan painiini, enkä lähtenyt möyhäämään, kun vireyskään ei minulla nyt ollut likikään sitä luokkaa kuin mitä lauantaina. Lähtökohtaan nähden kaikki meni kuin menikin riittävän hyvin, Kuosmanen sanoi.

Painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela oli tyytyväinen Kuosmasen tarkkaan ja hätäilemättömään painiin.

–  Ennen ottelua painotin Elkulle (Kuosmanen), että pää on pidettävä kasassa. Etenkin keskenään hyvin tasaisten painijoiden kesken henkinen taistelu korostuu. Elias teki sen mitä piti ja pysyi hyvin kuosissa, joten tyytyväinen olen hänen mitalipainiinsa, Yli-Hannuksela selvitti.

Ropponen jäi nopeasti jalkoihin

Kurikkalaislähtöinen Ilmajoen Kisailijoiden Vili Ropponen, kolminkertainen Suomen mestari, lähti ilman paineita painimaan 82-kiloisten EM-pronssimatsia, jossa hänen vastustajanaan oli 20-vuotias Aleksander Komarov Pietarista Venäjältä.

Niin vain kävi, että Ropponen ei ehtinyt kissaa sanoa kun Komarov otti hänestä jämäkän käsivedon, kiersi taakse ja ryhtyi ripeästi ja väkevästi vyöryttämään suomalaista puolelta toiselle. Komarov otti pikaisesti ylivoimaisen pistevoiton itseään kahta vuotta vanhemmasta suomalaisesta, joka ei nyt tosiaan päässyt lainkaan mukaan ja matkaan.

–  Venäjän poika pääsi hyvin taakseni ja sitten sitä mentiin. Hän sai käännettyä minut turhan näppärästi. Mitali meni, mutta siihen olen tyytyväinen, että pystyin turnauksesta kaksi voittoa poimimaan, Ropponen sanoi.

Suomi saavutti Bukarestin EM-paineista kaksi pronssia, sillä Petra Olli palkittiin pronssilla perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.