Kuusamo voiton päässä naisten liigan finaalista

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät jatkuivat sunnuntaina yllätyksellisesti, kun runkosarjan nelonen Kuusamo sysäsi hallitsevan mestarin Hämeenlinnan Lentopallokerhon kuilun partaalle voitettuaan kolmannen välieräottelun 3–2.

Voittamalla toisenkin kotiottelunsa maanantaina Kuusamo selviytyisi ensi kertaa historiassaan loppuotteluun. Apuvalmentaja Ismo Paananen oli ottelun jälkeen tyytyväinen, mutta korosti sarjan olevan kesken.

–  Kaksi erää voitimme, sitten tauon jälkeen ei enää pelattu yhtä hyvin. Viidenteen erään saimme koottua rivit ja hyökkäystehot nousivat jälleen riittävälle tasolle, Paananen sanoi.

Mia Swanegan oli Kuusamon tehokkain 19 pisteellä. Runkosarjan ässäsyöttötilaston voittanut Jonna Wasserfaller kokosi myös huikean tilastorivin: 18 pisteestä 5 tuli ässillä ja 8 torjunnoilla. Kun virheitä tuli vain kaksi, tehosaldo oli +16.

Maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen teki vieraille eniten pisteitä, 19, mutta tehosaldo oli vain +3.

–  Syötimme paljon hänelle ja saimme sitä kautta hyökkäystehot alhaisiksi. Voitimme ottelun torjuntapisteet 16–7, mikä kertoo paljon, Paananen jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.