Kvitova murskasi Bouchardin Wimbledonin finaalissa

Tshekin Petra Kvitova on voittanut Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin finaalissa Kanadan Eugenie Bouchardin erin 6-3, 6-0.

Loppuottelu oli Kvitovan yksipuolinen näytös, eikä hän tarvinnut nuoren haastajansa nujertamiseen kuin 55 minuuttia. Se oli naisten Wimbledon-finaalien nopein tyrmäys sitten vuoden 1983. Silloin Kvitovan lapsuudenidoli Martina Navratilova kypsytti finaalissa USA:n Andrea Jaegerin minuuttia nopeammin erälukemin 6-0, 6-3.

Kvitovan voitonkyynelten taakse kätkeytyi kasvutarina, joka alkoi uran ensimmäisestä grand slam -voitosta Wimbledonissa kolme vuotta sitten.

Tshekin ura näytti suistuvan hetkeksi raiteiltaan, sillä hän ei kertomansa mukaan ollut valmis käsittelemään voiton mukanaan tuomia paineita ja odotuksia.

- Toivottavasti olen nyt valmis. Toivon, että asiat sujuvat toisen voiton jälkeen helpommin, turnauksessa kuudenneksi rankattu Kvitova sanoi.

Kanadan Eugenie Bouchardista, 20, on turnauksen aikana leivottu jo lajin seuraavaa suurnimeä.

Vaikka uran ensimmäinen grand slam -finaali päättyi synkästi, osasi kanadalainen arvostaa otteitaan Wimbledonin aikana.

- Tänään oli todella kova päivä, mutta olen ylpeä näistä kahdesta viikosta, turnauksen sijalle 13 rankattu kanadalainen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.