LP Viesti voitti Oriveden Ponnistuksen ja on voiton päässä finaalipaikasta

Tomi Lemminkäisen valmentama LP Viesti voitti maanantaina Salossa lentopallon naisten Mestaruusliigan kolmannessa välieräottelussa Oriveden Ponnistuksen 3–0, ja näin joukkueella on keskiviikkona Orivedellä mahdollisuus varmistaa peräti 11:s peräkkäinen finaalipaikka.

LP Viesti on kymmenen viime vuoden aikana voittanut kahdeksan mestaruutta ja ollut kahdesti hopealla.

Hakkuri Kertu Laak oli 18 pisteellä LP Viestin tehokkain. Lena Lymareva-Flink teki 13 pistettä.

LP Viesti hyökkäsi paljon tehokkaammin kuin OrPo. Sen onnistumisprosentti oli naisten liigaan hyvä 46, kun OrPon prosentti oli 29. Tiana Dockery oli 11 pisteellä vieraiden tehokkain.

–  Ensimmäinen erä oli meiltä erinomainen, toinen ja kolmas heikompia. Mutta olimme parempi joukkue, ja tässä vaiheessa kautta lasketaan voittoja. Parempi voittaa hieman heikommalla esityksellä kuin hävitä hyvällä pelillä, Lemminkäinen sanoi.

Kuusamossa pelattiin jo neljäs välieräottelu. Vierailija Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti 3–1, ja voitot ovat tasan 2–2. Ratkaiseva ottelu pelataan Hämeenlinnassa torstaina.

Suvi Kokkonen oli mestaruutta puolustavan Hämeenlinnan tehokkain 20 pisteellä. Maeva Orle teki 14 ja Mara Green 12 pistettä.

Mia Swanegan teki toisen kerran historiansa aikana välierissä pelaavan Kuusamon riveissä 18 pistettä. Runkosarjan pistepörssin voittanut tanskalainen Trine Kjelstrup tuki 16 pisteellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.