Landen Paukku voitti suomenhevosten Derbyn

Jyväskylän Killerin raviradalla ajettu 5-vuotiaiden suomenhevosten Derby oli ennakkosuosikki Landen Paukun juhlaa, vaikka se sai todella kovan haasteen matkalla keulaan prässänneeltä Vixeliltä. Jani Suonperän suojatti jyräsi kuitenkin tämän edelle maalisuoralla ja vei 45 000 euron ykköspalkinnon. Alun johtanut Hiioppi oli kärkiparin takana kolmas.

–  Perttusen Tapio onnitteli jo loppukaarteessa, mutta hänen Vixeli lähti vastaamaan maalisuoralla. Oli tiukka kisa, Suonperä kuvaili seremonioissa.

Suonperän mukaan Landen Paukku oli derbyn finaalissa parempi kuin sen karsinnassa.

–  Se ravasi nyt paremmin. Hienolta tuntuu voittaa. Ei tähän taas sanat riitä. Landen Paukku on vahva, nopea, rauhallinen ja tosi viisas hevonen.

Sobel Conway ylivoimaiseen voittoon Porissa

Superlauantain Toto75-rivi päättyi Sobel Conwayn hurjaan juoksuun Porissa. Se kiri ylivoimaiseen voittoon hurjalla tuloksella 09,7, joka sivuaa Brad De Veluwen Suomen ennätystä. Olli Koivunen ylisti hevosta voittajahaastattelussa ja sanoi, ettei ole koskaan ajanut niin hyvää hevosta.

Terho Rautiaisen ajama ja valmentama Camri puristi suomenhevosten avoimen ryhmän voittoon Porissa. Se jäi mailin ryhmäajossa johtavan rinnalle, mutta oli siitäkin vahvin maalisuoralla. Keulassa juossut Nopsan Vauhti jäi niukasti toiseksi. Suosikki Välähdys laukkasi lähdössä pahoin. Harri Kotilaisen Liisan Tulilintu teki Killerillä ajetussa tammojen ryhmässä hurjan juoksun kirimällä alkulaukan jälkeen voittoon.

Kierroksen avauskohteessa Diesel Degato leiskautti vauhdikkaaseen kiriin viimeisellä takasuoralla. Se eteni vauhdilla kärjen rinnalle loppukaarteessa ja jatkoi maalisuoralla varmaan voittoon. Toisessa kohteessa Donato E. onnistui pitkästä aikaa. Jarno Kauhasen laittelema hevonen avasi Esa Holopaisen ajamana johtoon, mistä voitti selvästi. Rivin viidennessä kohteessa kenttä kääntyi lopussa. Emma Väreen Carleman kiri taustalta aidanviertä pitkin niukasti kärkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.