Lappeenrannan NMKY:n taloussotkuista ehdollista

Koripallojoukkue Lappeenrannan NMKY:n entinen puheenjohtaja ja valmentaja Mika Turunen on tuomittu viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi rangaistuksen tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta sekä kolmesta veropetoksesta.

Teot ajoittuvat vuosiin 2006-2008. Yhdistyksen entinen kirjanpitäjä sai 60 päivää ehdollista vankeutta tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta ja avunannosta veropetoksiin. Molemmat kiistivät syytteet.

Oikeus totesi, ettei kumpikaan tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä vaan päinvastoin he menettivät omia varojaan lainatessaan yhdistykselle huomattavat summat.

Turunen kertoi tehneensä seurassa talkootyötä yli 20 vuotta ilman palkkaa. Hallituksen puheenjohtajan tehtävän hän kertoi ottaneensa vastaan, kun muitakaan ei ollut tarjolla. Oikeus otti huomioon myös sen, että Turusella oli valmentajan tehtävän ja päivätyönsä vuoksi kohtuuttoman suuri työtaakka.

Turunen määrättiin maksamaan verohallinnolle noin 13 000 euroa ja yhteisvastuullisesti kirjanpitäjän kanssa yli 25 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.