Lapua osoitti keskiviikkona sitkeytensä – Hakeeko Kirittäret tänään vieraskentältä ratkaisun vai venyykö ottelusarja vielä Hippoksen hornankattilaan?

Kirittäret olivat jo yhden jaksovoiton päässä naisten Superpesiksen finaaleista. Ratkaisu venyi kuitenkin viikonlopulle.

Ei se ihan niin helposti käynytkään.

Viime viikonloppuna Kirittäret voittivat Lapuan Virkiää vastaan sekä ensimmäisen että toisen välieräkohtaamisen. Sen jälkeen moni ajatteli, että Kirittäret porhaltavat naisten Superpesiksen finaaleihin puhtaalla pudotuspelisaldolla, sillä puolivälierissä joukkue oli kaatanut Lappeenrannan Pesä Ysit suoraan otteluvoitoin 3-0.

Ja lähellä se olikin. Keskiviikkona kolmannessa kohtaamisessa Kirittäret olivat jo yhden jaksovoiton päässä finaaleista. Lapua kuitenkin käänsi kolmannen välierän Jyväskylässä itselleen supervuoroparin jälkeen lukemin 1-2 (5-2, 1-5, 0-1). Niinpä tänään iltapäivällä pelataan Lapualla neljäs välieräottelu.

– Täytyy arvostaa Lapua. Saivat tiukassa paikassa kovia onnistumisia ja pelasivat keskiviikkona kauttaaltaan parhaan pelinsä tässä ottelusarjassa, Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen kehaisee.

Kaksi ensimmäistä välierää jyväskyläläiset olivat voittaneet ennen kaikkea mainion ulkopelinsä ansiosta. Lapua ei ollut juuri tiloja Kirittärien tiiviistä ryhmittymästä löytänyt, sillä se oli onnistunut kotiuttamaan etenijän kolmospesältä vain kaksi kertaa. Keskiviikkona pakkoraossa pelannut Lapua sitten lopulta sai onnistumisia. Toisella jaksolla Iina Lehtinen iski kunnarin ja yhteensä kolme juoksua. Supervuoroparissa huippujokeri Janette Lepistön lyömä yksi juoksu riitti sinetöimään lapualaisten voiton.

Myös Kirittärien sisäpeli puuroutui kolmannen välierän ratkaisuhetkillä. Toisaalta tiedetäänhän Lapuankin ulkopeli kovaksi. Supervuoroparissa Kirittärillä oli peräti neljä ajolähtötilannetta, mutta kotiutukset eivät onnistuneet.      

– Sisäpeliratkaisuja pitää vielä miettiä. Jatketaanko samalla sapluunalla ja pyritään vain lyömään paremmin vai muutetaanko jotain pelaamisessa, Viljanen pohti perjantaina.

”Viisi jaksoa kuudesta olemme olleet parempia”


Yksi huolenaihe on Kirittärien kokeneen etenijän, Virpi Hukan, takareiden tilanne. Hukka loukkasi jalkaansa kolmannessa välierässä toisella jaksolla. Niinpä loppupelin ajan Kirittärien ulkokentällä Ella Korpelan rinnalla kopparina pelasi ottelun jokerilyöjänä aloittanut Camilla Kirsilä. Viljanen ei vielä perjantaina paljastanut tai tiennyt, missä roolissa Hukka Lapualla nähdään.

– Ainakin lyömistä jalka kestää. Hukka pelaa jokerilyöjänä tai sitten normaalissa roolissa myös ulkokentällä.

Finaalipaikka on tänään edelleen katkolla Kirittärille, sillä se johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1. Mielenkiintoista on, kuinka joukkue on saanut nollattua keskiviikon tapahtumat ja Lapuan sitkeän nousun voittoon. Jos lapualaiset saavat hurmoksen päälle ja onnistuvat tänään kotikentällään tasoittamaan ottelusarjan, pelataan ratkaiseva viides välierä heti sunnuntaina Hippoksella.

– Pelko ei saa tulla puseroon, vaan rohkeasti pitää pelata. Täytyy muistaa, että olemme tämän ottelusarjan kuuden pelatun jakson aikana olleet parempia viidessä, Viljanen huomauttaa.

Yksikään Kirittäret-väestä sitä ei varmasti toivo, mutta olisihan ottelusarjan venyminen ”game fiveen” kahden naisten Superpesistä koko 2000-luvun dominoineen joukkueen välillä omalla tavallaan herkullista. Houkuttelihan jo kolmas välierä Hippokselle komean yleisömäärän, 1502.

Naisten Superpesiksen neljäs välierä Lapuan Virkiä – Kirittäret pelataan Lapualla lauantaina 1. syyskuuta klo 15:00. Jos Lapua voittaa, pelataan viides ja ratkaiseva välierä sunnuntaina 2. syyskuuta Jyväskylän Hippoksella klo 16:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .