Latvala sai Harjulla revanssin ja palasi huippuvauhtiin – Camilla Richardsson avautui synkistä loukkaantumisajoistaan

Jyväskylä Kenttäurheilijoiden Hanna-Maari Latvalalta nähtiin pitkästä aikaa riemukkaita tuuletuksia, kun hän juoksi Jyväskylän GP-kisoissa naisten sadan metrin voittoon ajalla 11,45. Aika oli kauden kotimainen kärkitulos ja reilusti alle Latvalan kauden parhaan.

– Olen tiennyt, että tosissaan siellä on parempaa kuin sitä 11,60 mitä olen nyt viime kisoissa juossut. Oli helpotus, että se tuli näkyviinkin, että se ei ole pelkästään minun korvieni välissä, Latvala hehkutti.

MM-kisoja ajatellen sadan metrin karsintaraja 11,24 on Latvalalle vielä turhan kaukana, mutta meno lupaa hyvää myös 200 metrin kisoja ajatellen. 200 metrin MM-raja 23,02 alittuisi oman ennätyksen toistamisella.

– Jos 200 lähtee kulkemaan niin kuin odotan sen lähtevän, niin se kakkosen raja on realistinen. Satasella vaatii ihan huippuonnistumista.

Latvala sai GP-kisoissa revanssin viime vuoden Kalevan kisoista, joiden saan metrin finaalissa hänet hylättiin varaslähdöstä.

– Tunsin, että siinä satasella kävi vähän vääryys, niin oli tosi kiva edelleen ottaa hyviä lähtöjä, hän kuittasi.

 

Latvala lähti vuonna 2015 Yhdysvaltoihin hakemaan parempaa vauhtia uralleen, mutta uutta ennätystä ei ole nähty aikoihin. Ennätys 11,30 on vuodelta 2014.

Viime vuonna Latvala palasi Suomeen ja on tällä hetkellä sveitsiläisen Laurent Meuwlyn valmennuksessa.

– Tuntuu, että itseni mukaan lukien moni on odottanut, että milloin ne jenkkivuodet tuottaisivat tulosta. Tuntuu, että tämä on se kesä, sanoi 31-vuotias Latvala.

Latvalan mukaan Yhdysvalloista käteen jäi teknistä osaamista, varmuutta ja parempaa nopeuskestävyyttä, sillä rapakon takana juostiin määrällisesti paljon. Uuden valmentajan kanssa Latvala on palannut tutumpaan voimaharjoitteluun.

– Se on ollut isommassa roolissa ja massaa on tullut vähän lisää.

Hän arvioi kehittyneensä erityisesti kiihdytysvaiheessa. Latvala käy Sveitsissä säännöllisesti ja valmistautui kauteen useilla ulkomaanleireillä. Seuraavaksi Sveitsi on edessä jo ensi viikolla Kuortaneen juhannuskisojen jälkeen.

– Siinä välissä on lyhyt juhannuksesta nauttiminen, juoksija sanoi iloisena.

 

Naisten sadalla metrillä onnistui myös Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa, joka sijoittui kilpailussa kolmanneksi Lotta Kemppisen jälkeen. Kortetmaa paranteli omaa ennätystään sekunnin sadasosalla lukemiin 11,59.

– Nyt alkaa jo hieman irrota tuo juoksu. Huomaa, että kisa kisalta menee eteenpäin, Kortetmaa sanoi tyytyväisenä.

Kalevan kisoja kauden päätähtäimenään pitävä Kortetmaa tavoittelee tällä kaudella ajan 11,50 alittamista.

Naisten sadalla metrin finaalissa nähtiin jopa neljä henkilökohtaista ennätystä ja kaksi kauden parasta. Kortetmaa nautti juoksemisesta Latvalan ja Kemppisen rinnalla.

– Uskon, että se vie kaikkia eteenpäin, kun meitä on niin paljon tasaisia juoksijoita.

 

Harjun ilta oli estejuoksija Camilla Richardssonille tunteikas, sillä hän kisasi edellisen kerran nimenomaan Jyväskylässä Kalevan kisoissa. Silloin hän loukkasi vasemman nilkkansa vesiesteellä ja joutui kuntouttamaan itseään aina kevääseen saakka. MM-raja 9:40.00 ei rikkoutunut, mutta hän oli varsin armollinen itselleen.

– Ei se ollut mikään supertulos, mutta minulle oli iso juttu, että pääsin starttaamaan. Ennen kisaa jännitti tosi paljon.

Pitkä tauko oli Vasa IS:n urheilijalle raskas erityisesti henkisesti.

– Olen ylpeä itsestäni, että jaksoin syksyn ja kevään. Ei ollut yksi tai kaksi kertaa kun mietin, pitäisikö vain lopettaa. En pystynyt juosta, ja sitten kun pystyin, olin todella huonossa kunnossa, Richardsson kertoi.

Hän ei ollut vielä täysin selvinnyt Harju-traumoistaan. Suunnitelmissa on vesiesteiden harjoittelemista, ettei pelko valtaa mieltä aina niille juostessa.

– Nytkin huomasin, että sipsutin vasemman jalkani vuoksi, Richardsson sanoi.

 

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähden päivästä ei jäänyt jälkipolville krrottavaa.

100 metrin kisa lässähti jo alkuunsa hanskan lipsahdettua renkaalta. 400 metrille hän ei edes startannut, sillä kelaustuolin kehä meni poikki alkulämmittelyissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .